Minőségellenőrző céggel vizsgáltatnák az autópálya-építést

Minőségellenőrző cégekkel vizsgáltatná meg a Vegyépszer által eddig elkészített autópályaszakaszok minőségét Keller László, az MSZP országgyűlési képviselője, aki azt is kéri, hogy hozzák végre nyilvánosságra az alvállalkozók listáját. A politikus nyílt levélben követeli mindezeket a cég vezetőjétől.

A szocialista képviselő az M3-M30-as autópálya eddig elkészült pályaszerkezet három, őáltala megjelölt helyéről közjegyző előtt mintát vétetne. Ezeket egy nemzetközi és két hazai minőségellenőrző cég légzárvány tartalom vizsgálatának vetné alá, amely alkalmas a bitumen telítetlenségi hibák kimutatására. A képviselő kíváncsi arra is, hogy a rendelkezésre álló kapacitás hogyan viszonyul a megvalósulási elképzelésekhez. Keller László korábban már többször is kifogásolta az épülő szakaszok minőségét.

Hozzák nyilvánosságra a Vegyépszer 2001. május 11-én keltezett levelét, amely rögzíti a beruházásban részt vevő cégek kapcsolati-szerződési sémáját - szorgalmazza Keller László, aki  szeretné megtudni azt is, hogy milyen indokai vannak az abban körülírt szervezeti struktúrának.

Mint ismeretes, a Vegyépszer Rt. a kormány 600 milliárd forintos autópályaprogramjának a fővállalkozója, az üzlethez közbeszerzési eljárás nélkül jutott a cég.