Bakik és betegség miatt szaladt ki a "Na végre!"

Auth Magda, a hírolvasó, aki a Bolgár György távozásával kapcsolatos hír végéhez hozzátette, hogy "Na végre!", azt állítja: az elszólásnak semmi köze sem volt az adott hírhez. Auth a Magyar Hírlapnak azt mondta: egyszerűen arról volt szó, hogy rossz egészségi állapotban volt, ezért többet bakizva csinálta végig az említett híradást, ezért amikor azt a hírt sikerült különösebb hiba nélkül felolvasnia, kiszakadt a megkönnyebbült "na végre!" megjegyzés

Auth Magda elmondta, hogy nem szívesen beszél a nyilvánosságnak az ügyről, amely szerencsétlen véletlen folytán kapott ilyen beállítást, holott semmi köze sem volt az adott hírhez. Egyszerűen arról volt szó, hogy rossz egészségi állapotban, ezért többet bakizva csinálta végig az említett híradást, ezért amikor azt a hírt sikerült különösebb hiba nélkül felolvasnia, kiszakadt a megkönnyebbült "na végre!" megjegyzés. Ez elmondása szerint nem ritka a bemondóknál, ha túljutnak egy-egy nehéz helyzeten. Csakhogy előtte rutinosan kikapcsolják egy pillanatra a mikrofont, ám ezt most - idegességében - nem tette meg, s ez okozta a vihart. "Érthetően" - mondja Auth, aki most feleslegesnek tartja hosszan magyarázkodni, hiszen, - fogalmazott - "aki ismeri több mint 20 éves pályafutását, az úgyis képtelenségnek tartja, hogy ő megjegyzést fűzzön bármilyen hírhez. Pláne egy ilyen belső ügyről szólóhoz. Aki pedig nem ismeri őt, annak hiába is magyarázkodna." A szerencsétlen véletlen úgy hozta, hogy a megjegyzés éppen azután a hír után hangzott el, ahol a befejező mondatok Bolgár György távozásáról szóltak. Auth Magda természetesen sajnálja a dolgot, elnézést kér hibájáért, mind a hallgatóktól, mind a rádiótól, ám ismételten és nyomatékosan hangsúlyozza, hogy az semmilyen összefüggésben sem volt az ominózus rádióelnökségi nyilatkozattal. "Ki-ki tegye mérlegre Auth Magda 22 éves pályafutását, és döntse el, hogy hisz neki vagy sem" - mondta lapunknak a Magyar Rádió egyik legismertebb bemondója.

"Na végre!" - hangzott el a Magyar Rádióban kedden a hírek között felolvasott közlemény után, amelyben a közszolgálati rádió elnöksége elítélő véleményét fogalmazta meg lapunk egyik korábbi publicisztikájáról. Kondor Katalin rádióelnök és két helyettese mint a rádió elnöksége azzal vádolta a Magyar Hírlapot, hogy említett írásában "áthallásos módon egy náci laphoz hasonlította a Magyar Nemzetet". Egyben visszautasította azt az állítást, hogy menesztették volna a közrádió néhány vezető munkatársát, például Farkasházy Tivadart és Bolgár Györgyöt. - hír után hangzott el a hírolvasó bemondó - bizonnyal nem a nyilvánosságnak szánt - kijelentése, a "na végre!", amit viszont úgy lehetett értelmezni, hogy a hírhez kapcsolódik.

A Magyar Hírlap szerkesztősége kifogással él a Magyar Rádió elnökénél a kedden elhangzott hírrel kapcsolatban. A rádió elnöksége közleményében ugyanis véleményét fogalmazta meg a Magyar Hírlap cikkéről, és egyben állást foglalt két lap vitájában. A Magyar Hírlap kifogásolja azt is, hogy a Magyar Rádió elnökségének véleményét közlemény formájában hírműsorban olvasták fel". Amennyiben a Magyar Rádió elnöke nem ad helyt a Magyar Hírlap kifogásainak, úgy a lap az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) Panaszbizottságához fordul.

Korábban:

"Végre" - hírben kommentált a bemondónő