Aláírások Bolgár mellett

Több mint kétszáz neves közéleti személyiség írta alá azt a levelet, amelyben Bolgár György Beszéljük meg! című műsorának megszüntetése ellen tiltakoznak.

Az aláírásgyűjtést Lengyel László politológus és Gombár Csaba egykori rádióelnök kezdeményezte. A tiltakozó levelet a szakma jeles képviselői mellett Garas Dezső, Gothár Péter, Jordán Tamás, Spiró György, Ferge Zsuzsa és a Heti Hetes szinte valamennyi szereplője aláírta.

Bolgár György elmondta: nagyon meghatódott, de úgy érzi, a levélen nem az ő fényképét, hanem az ismeretlen hallgatóét kellett volna megjeleníteni, mert igazából tőlük vették el a műsort. Hozzátette: teljesen persze ez sem igaz, hiszen a Klubrádióban tegnap indult el Megbeszéljük! címen műsora, amely iránt - szavai szerint - fantasztikus volt az érdeklődés.

A Magyar Rádió alelnöke szerint Bolgár saját kérésére távozott közös megegyezéssel és több százezer forint végkielégítést kapott. Mivel műsora újraindult egy másik adón, a közrádió szakemberei szerint elképzelhető, hogy tudatosan szegte meg az intézmény szabályzatát, hogy műsorát átmenthesse a vállalkozói szférába - tette hozzá Hollós János.

Korábban:

"Végre" - hírben kommentált a bemondónő