Megoldódik a kaposvári kórház fűtése

Két napon belül ismét visszaállhat a hétfőtől naponta kétmillió forint többletkiadást jelentő olajfűtésről a gázfűtésre a Kaposi Mór Megyei Kórház - tudatta közleményben a Somogy Megyei Közgyűlés.

Az átállást a kaposvári egészségügyi intézményt fenntartó megyei közgyűlés elnökének és főjegyzőjének sikerült elérnie, miután csütörtökön egyeztetett a szaktárcákkal, a Mol Rt., a Kögáz Rt., valamint a kórház vezetésével.

A központilag elrendelt gázkorlátozás várható időtartama 45 napra tehető, s ez csaknem 100 millió forint többletköltséget jelentett volna a kórháznak, a kiadásnövekedés viszont veszélyeztetné a betegellátását folyamatosságát, illetve az intézmény működését, ezért a megyei közgyűlés vezetői szükségesnek tartották, hogy azonnal intézkedjenek.

Sikerült elérni, hogy a gázszolgáltató módosítsa korábbi, hét évvel ezelőtt megkötött, az intézmény számára évi 16 millió forint kedvezményt biztosító szerződését, amelyben a fogyasztó, azaz a kórház vállalta, hogy ha a rendkívüli téli időjárás szükségessé teszi a gázkorlátozást, akkor átáll egy másik energiahordozó felhasználására, adott esetben olajfűtésre.

A kedvezmény most megszűnik, de a szolgáltatásból ezentúl rendkívüli hideg esetén sem kapcsolhatják ki a kórházat.

Korábban:

Gázkorlátozás a kaposvári megyei kórházban