A tököli rabkórházba szállították azt a körözött férfit, akit szombat este Szekszárdon fogott el a rendőrség egy összehangolt akció során.

A mellkasi sérüléseket szenvedő férfi annak a rablópárosnak az egyik tagja mellett fekszik, akit Nagy Lajos király útján lévő pénzintézet keddi kirablása után közvetlenül fogtak el. A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság, egy büntetés-végrehajtási intézet és egy külföldi rendőri szerv által is keresett férfit a szekszárdi rendőrök szombat este hét óra tájban egy benzinkútnál tartóztatták fel, amikor autójával át akart törni a rendőrség útzárján. Menekülése közben több rendőrségi járművel ütközött, majd megpróbálta elütni a vele szemben intézkedő rendőröket. Egyikük ekkor használta a fegyverét, és mellbe lőtte az elkövetőt, akit súlyos sérüléssel kórházba szállítottak.

Az ügyben a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság és a megyei Ügyészségi Nyomozó Hivatal folytat vizsgálatot. Az elsődleges adatok szerint a fegyverhasználat jogszerű volt. A rendőrség hétfőn sajtótájékoztatón számol be az ügy részleteiről.