Meghosszabbították a pótnyomozást a zámolyi romák ügyében

További 30 nappal meghosszabbította az emberöléssel és garázdasággal vádolt zámolyi romák ügyében a pótnyomozás határidejét a Fejér Megyei Bíróság. Németh Lajos alezredes, a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense elmondta: a bíróság újabb szakértői vélemények beszerzése céljából állapított meg új határidőt.

A 2000 ősze óta tartó perben a bíróság tavaly októberben rendelt el 60 napos pótnyomozást, egy titkos tanú vallomásában elhangzottak kivizsgálására. A tanú - aki kizárólag csak a büntetőtanács előtt, zárt ajtók mögött tette meg vallomását - azt állította, hogy az 1999. augusztus 28-án történt emberölés hátterében egy kábítószerrel kapcsolatos elszámolás állt.

A titkos tanú szerint az áldozatot, egy csákvári fiatalembert az ügy elsőrendű vádlottja hívta a tragédia éjszakáján Zámolyra egy kábítószer-elszámolás végett. A tanú azt állította, hogy a roma fiatalember korábban kábítószer-tartalmú tablettákat kért kölcsön a csákvári férfitól, és azokat akarta visszaadni neki. Időközben azonban meggondolhatta magát, mert szóváltás alakult ki közöttük, majd a hangoskodásra előjöttek a faházakból a roma közösség otthon tartózkodó tagjai, akik dobálni, ütlegelni kezdték a csákvári fiatalembert és társait.

A csákvári fiatalemberre az orvos szakértői vélemények szerint legalább öt, egyenként is halálos ütést mértek.

Korábban:

Visszakerült a rendőrséghez a zámolyi romák ügye