Még mindig az egyeztetésnél tart a BKV-bértárgyalás

Nem történt érdemi előrelépés a BKV Rt.-nél zajló bértárgyalások hétfői fordulójában sem. Bartha Pál, a Tömegközlekedési Dolgozók Független Szakszervezeti Szövetségének elnöke elmondta, hogy a több mint egy hete zajló bértárgyalásokon még az adategyeztetési folyamat sem zárult le.

Ezen határozzák meg azt, hogy a bérmegállapodás milyen létszámra és milyen bértömegre vonatkozzon. A szakszervezeti elnök reményei szerint kedden létrejöhet ez ügyben a konszenzus. Ezt követően teszik majd meg bérjavaslatukat az érdekképviseletek. Abban viszont már most is egyetértenek, hogy a cégvezetés 7,5 százalékos béremelési javaslata elfogadhatatlan számukra.

Gazdag József, a Fővárosi Autóbusz Üzemek Szakszervezeti Szövetségének elnöke közölte, hogy ők kétszámjegyű béremelést igényelnek. Konkrét javaslatukat akkor hozzák nyilvánosságra, ha megegyeznek az adategyeztetési kérdésekben. Megjegyezte azt is, hogy szeretnék ugyan, ha a februári fizetéssel már a megemelt béreket kapnák a dolgozók, de nem minden áron törekszenek erre. A legfontosabb céljuk az, hogy január 1-jétől olyan világos, egyértelmű bérmegállapodást kössenek, amelyet év közben nem lehet majd félremagyarázni, kijátszani.