Tavasszal átépítik Dél-Budát

Jogerőssé vált a Közlekedési Főfelügyelet vizsgálatai után a főváros Dél-Budára vonatkozó építési engedélye. Így a májustól októberig tartó munkálatok alatt 13 milliárd forintért átépítik a Szent Gellért teret, a Bartók Béla utat és a Móricz Zsigmond körteret.

A Közlekedési Főfelügyelet egy lakossági bejelentés miatt megvizsgálta a négyes metróhoz kapcsolódó dél-budai felszíni beruházások építési engedélyét. A csütörtökön lezárult ellenőrzés nem állapított meg szabálytalanságot, így májusban megkezdődhetnek a főváros által korábban tervezett beruházások.

A tavasz végén kezdődő munkálatok során átépítik a Gellért teret. Több lesz a zöld és a gyalogosfelület, gumiágyba fektetik a villamossíneket. A szálloda előtti részen parkot és egy pavilont építenek, amiben forrásvizet lehet inni.

A Bartók Béla út teljesen átépül. Az úttest közepén csak a villamosok és autóbuszok járhatnak majd. Kevesebb parkolóhely marad a várhatóan októberig tartó munkálatok után. A főváros ugyanis azzal számol, hogy mélygarázsok és parkolóházak épülnek majd a környéken.

A Móricz Zsigmond körtéren is több lesz a zöldfelület. Kifejezetten a négyes metró miatt aluljáró is épül a Bartók Béla út alatt. A gyalogosaluljáró kijáratai a Villányi úthoz, a téren lévő "gombához" és a Bartók Béla úti villamosmegállókhoz vezetnek. Emellett aluljárót építenek még a Fehérvári út alatt is. A környék rendezése 2003-ra fejeződik be a Városháza tervei szerint.

Korábban:

Nyár végére megújul a Bartók Béla út