Kényszerleszállást hajtott végre szerda délután a debreceni repülőtéren egy kisrepülőgép. A leszállás közben a Cessna kidöntött több betonoszlopot is. A fedélzeten csak a pilóta tartózkodott, aki nem sérült meg a balesetben.

A Cessna 182-es repülőgépből néhány perccel a baleset előtt ejtőernyősök ugrottak ki, majd amikor a gép visszatérőben volt a reptérre, egyelőre ismeretlen okból, hirtelen magasságot és sebességet veszített.

A pilóta emiatt kényszerleszállást hajtott végre. A manőver közben a kisrepülőgép kidöntött négy betonoszlopot, súlyosan megsérült, de a szárnyai nem törtek le - közölte Gyulai József, a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Elmondta, hogy a gépet tapasztalt pilóta vezette, aki szerdán több alkalommal hajtott végre fel- és leszállást. A sérült repülőgépet a rendőrség és a légügyi főigazgatóság szakemberei vizsgálják. Arra keresik a választ, hogy a balesetet emberi vagy műszaki hiba okozta-e.

A repülőgép hat személy szállítására volt alkalmas, de - éppen az ejtőernyős ugrások miatt - a pilótaülésen kívül valamennyi ülést kiszerelték belőle. A pilótát, aki a balesetben nem sérült meg, kivizsgálásra a Debreceni Egyetem klinikájára szállították.