Szilágyi Zsolt ma gyengébbnek érzi magát, mint tegnap, és hőemelkedése is van, de az orvosok szerint normális, hogy most jön ki rajta a fáradtság. Zsolt általános állapota jó, várhatóan nem kell sokáig kórházban maradnia - mondta az [origo]-nak Csiba Gábor, a miskolci kórház igazgatója.

A Rákóczi-barlangból kimentett barlangász pénteken gyengébb, bágyadtabb volt, mint tegnap, de az orvosok szerint normális, hogy most jön ki rajta a fáradtság. Kis hőemelkedése is van, de a kivizsgálások nem állapítottak meg olyan problémát, ami hosszú kórházi kezelést igényelne. A hétvégét Zsolt még biztosan kórházban tölti, azt követően pedig az állapotától függően engedik haza - mondta az [origo]-nak Csiba Gábor, a miskolci kórház igazgatója. Szilágyi Zsolt családja a kórházba érkezésétől állandóan a fiú mellett van.

A Miskolci Megyei Kórház ügyeletes orvosa, Dr. Vass Zsuzsanna péntek reggel azt mondta, hogy egy átlagos edzettségű fiatal nem élte volna túl az ötnapos megpróbáltatást.

Korábban:

Kimentették a barlangból Szilágyi Zsoltot

Az orvosok szerint meglepően jó állapotban van Szilágyi Zsolt

Ajánlat:

Kérdezze az [origo] tudósítóját!

A Társalgó vendége péntek délután 14 órakor Barakonyi Szabolcs, az [origo] munkatársa, aki végig szemtanúja volt a mentőakciónak.

Olvassa el a mentés öt napjáról készült összefoglaló cikkünket!

Nézze meg az [origo] képeit a barlangi mentésről!