Szolnok önkormányzata csütörtöki zárt ülésén fegyelmi tanácsként eljárva megszüntette a Krizsa Sándor jegyző elleni fegyelmi vizsgálatot; a hivatalnok ezután pénteken fel is vette a munkát.

Polónyi János, a képviselő-testület által kijelölt vizsgálóbiztos szerint a fegyelmi vizsgálatot az önkormányzat 1999 márciusában azért indította el, mert a jegyző ellen a Várhegyi-perként ismertté vált büntetőügyben kötelességszegés miatt vádat emeltek.

Az akkori döntés arról szólt, hogy Krizsa Sándort alapfizetése meghagyása mellett a munkavégzés alól felmentették a bírósági eljárás végéig. Miután a Buda környéki Bíróság a szolnoki ingatlanok szabálytalan értékesítéséről 2001. november 12-én hozott ítéletében Krizsa Sándort bűncselekmény hiányában felmentette, a fegyelmi eljárás okafogyottá vált.

Az 58 éves, 1971-től a szolnoki közigazgatásban dolgozó Krizsa Sándor ezzel immár másodszor került vissza a jegyzői posztra. Az ingatlanügy kezdetén, még 1997 februárjában ugyanis az akkori képviselő-testület - mint fegyelmi tanács - a jegyzőt hivatalvesztés fegyelmi büntetéssel sújtotta. A munkaügyi döntés ellen azonban Krizsa Sándor jogorvoslatért fordult, és több bírói fórum után a Legfelsőbb Bíróság hatályon kívül helyezte e fegyelmi határozatot, és a képviselő-testületet a jegyző foglalkoztatására kötelezte.