Február elsejétől orvoshiány miatt átmenetileg bezárták a karcagi Kátai Gábor kórház fertőzőosztályát. Az osztályra 5-6 éve nem tudnak orvost felvenni.

Az osztály ideiglenes bezárásának oka, hogy az osztályvezetői beosztásban dolgozó egyetlen orvos is távozik egészségügyi okok miatt- mondta Zsembeli József, a kórház orvos-igazgatója. A 21 ágyas fertőző osztályon két orvos dolgozhatna, de a karcagi kórház folyamatos álláshirdetései ellenére 5-6 éve nem kap szakembert e munkára.

Az orvos-igazgató elmondta: a kórház vonzáskörzetébe tartozó fertőző betegeket átmenetileg a szolnoki Hetényi kórházban kezelik majd, míg a nem fertőző betegeket helyben látják el. Egy esetleges járványkor a betegek elkülönítését a gondok ellenére igyekeznek Karcagon megoldani. 

A karcagi kórház fertőzőosztályán tavaly 103 beteget fogadtak és gyógyítottak.

Zsembeli József elmondta még, hogy az orvosi álláshelyekre szóló hirdetéseket a fenntartó önkormányzat segítségével igyekeznek még vonzóbbá tenni. Így a Karcagon gyógyító munkát vállalóknak önkormányzati lakást és a közalkalmazotti illetménytáblán meghatározott fizetés 200 százalékát valamint a pótlékokat kínálják.