A hétvégét még biztosan a Miskolci Megyei Kórház intenzív osztályán tölti Szilágyi Zsolt, a Rákóczi-barlangból kimentett barlangász. Orvosai szerint fokozatosan javul állapota, szombatra a hőemelkedése is elmúlt. Zsolt egyelőre nem akar beszélni a történtekről, először magában akarja feldolgozni az elmúlt hét eseményeit.

"Változatlanul jó, sőt javuló Szilágyi Zsolt állapota" - mondta az [origo]-nak Csiba Gábor, a Miskolci Megyei Kórház igazgatója szombaton. Hozzátette: Zsolt lassan kipiheni magát, szombatra már a hőemelkedése is elmúlt. "Ez sem volt annyira komoly, a kihülés miatt hőháztartás-zavar lépett fel, és ahogy melegszik fel a teste, egy-kis kilengés előfordul" - nyilatkozta az igazgató.

Csiba Gábor szerint Zsolt még mindig elég bágyadt. "Nagyon zárkózott, visszafogott valaki. Azt mondja, csak később fog a történtekről nyilatkozni, most magában dolgozza fel az eseményeket" - mondta.

Szilágyi Zsolt a hétvégét még biztosan az intenzív osztályon tölti, utána valószínűleg egy másik osztályra helyezik át valamennyi időre. Még sok pihenésre van szüksége a szervezetének, mert nemcsak pszichikai, hanem komoly fizikai terhelésnek is ki volt téve. Felesége állandóan mellette van a kórházban.

Ajánlat:

Olvassa el az [origo] helyszíni tudósítójával készült interjút!

Korábban:

5500 robbantást végeztek a barlangi mentés során