Hajtóvadászat indult egy szabadon kószáló fekete párduc után, melyet Hajdú-Bihar megyében láttak. A lábnyomok alapján szakemberek is megerősítették, hogy a veszélyes ragadozóról van szó.

Fekete párducot láttak vasárnap Hajdú-Bihar megyében. A szakemberek a lábnyomok alapján megerősítették, hogy valóban a veszélyes ragadozóról van szó. A szabadon kószáló fenevad felkutatására ma hajtóvadászatot indítanak.

Azt egyelőre senki sem tudja, hogyan kerülhetett Nagyrábé és Bihartorda határába az egyébként védett állat. Vélhetően valaki a saját házában tartotta az állatot, amely onnan kiszabadult.

A nagyrábéi polgármester kora délutáni beszámolója szerint még mindig nem sikerült ártalmatlanná tenni a párducot, de a vadászok már körülzárták azt a két hektáros területet, ahol az elszabadult vadállat lehet. Józsa Kálmán elmondta, hogy a környékbeli lakosokat figyelmeztették a veszélyre, de még így is sokan hitetlenkedve fogadják a fekete párducról szóló híreket. Annyi azonban bizonyos, hogy a megtalált lábnyom egy nagymacskától származik.