A hétvégén kifosztott Bárka Színháznak ötmillió forintos gyorssegélyt ad a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma. A színházból két álarcos féri műszaki cikkeket és számítógépeket vitt el, de a hiányzó tárgyak listája még nem teljes.

Ötmillió forintos gyorssegélyt nyújt a hétvégén kifosztott fővárosi Bárka Színháznak a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma.

Vasárnap hajnalban két álarcos férfi kirabolta a budapesti, Üllői úti színházat. Hajnali kettő körül két álarcos férfi megkötözte és megverte a színház biztonsági őrét. Ezután különböző műszaki cikkeket, számítógépeket vittek el. A kár mértékét egyelőre nem lehet pontosan megbecsülni, de az valószínű, hogy a színházi nyilvántartások, dokumentációk nagy része csak az ellopott gépeken volt tárolva.

A színházban ez előadásokat úgy tudják megtartani, hogy kölcsön kérnek fontos kellékeket másik színháztól. Sok apróság tűnt el, aminek listáját még nem készítették el teljesen. Például a díszítők kézifúrójából több is hiányzik, aminek darabja 40 ezer forint.

Korábban:

Kirabolták a Bárka Színházat