Nyoma veszett a fekete párducnak

Eredménytelen volt a hétfői hajtóvadászat, amelyet egy fekete párduc kézre kerítésére indítottak a Hajdú-Bihar megyei Nagyrábé környékén. A debreceni állatkert szakemberei szerint valóban fekete párducról van szó - mondta az [origo]-nak Nagyrábé polgármestere. A keresést egyelőre felfüggesztették, az állat újabb felbukkanására várnak a vadászok.

A hatalmas fekete állatot vasárnap többen is látták az ablakon keresztül, de azóta nyoma veszett- mondta az [origo]-nak Józsa Kálmán, Nagyrábé polgármestere. Hétfőn hajtóvadászatot indítottak a keresésére, de csak a lábnyomaira sikerült rábukkanni. A debreceni állatkert szakemberei azonosították az állat lábnyomait, és megállapították, hogy valóban fekete párducról van szó.

Józsa Kálmán elmondta: nem tudni, hogyan kerülhetett a ragadozó arra a környékre, de valószínűnek tartja, hogy valaki titokban tartott ragadozót az otthonában, és az szabadult el. A polgármester elmondta, hogy egyelőre felfüggesztették az állat keresését, várják, hogy újra felbukkanjon, de elképzelhető, hogy a párduc már elment arról a környékről.

A vadászok altatólövedékkel töltött fegyverrel eredtek a ragadozó nyomába, ugyanis a fekete párduc szigorúan védett állat, ezért nem akarják elpusztítani.