Jelentkezett a tavaly novemberi, rekordösszegű, 1 milliárd forintot meghaladó lottónyeremény nyertese. A rendszeresen lottózó kisebb baráti társaságnak már át is utalták a pénzt. A nyertesek azért jelentkeztek ilyen későn, mert a hatalmas pénzösszeg sorsát részletesen eltervezték.

Mit ér 1,5 milliárd forint?
Az [origo] összegyűjtötte, hogy mire elég az 1 milliárd forintot meghaladó rekord lottónyeremény. Körülbelül ennyibe kerültek az Erzsébet-híd lehajtói, és ennyi a tízezres lélekszámú Szécsény egész éves költségvetése.
Hosszú hallgatás után jelentkeztek a november 24-én kihúzott öttalálatos szelvény tulajdonosai. A kisebb baráti társaságnak már át is utalták az 1 milliárd 152 millió 54,1 ezer forintot. A rekordnyereményt nem egy család, hanem egy rendszeresen lottózó társaság vitte el. Azt nem hozták nyilvánosságra, hogy hányan vannak, és azt sem, hogy munkahelyi vagy baráti csoportról van szó. Magát a sorsolást nem látták a televízióban, szerencséjükről az újságokból, illetve egymástól értesültek.

Azt ígérik, hogy a nyeremény egy részét jótékony célokra fordítják, emellett a családtagoknak is jut a nagy nyereményből. Ezen kívül utazásokat terveznek és üzleti befektetések szerepelnek még elképzeléseik között.

A hatalmas pénzösszeg sorsát, felhasználását gondosan, minden részletre kiterjedően eltervezték, ez az oka annak, hogy ilyen hosszú idő elteltével jelentkeztek.

A csúcsnyereményt hozó számok a következők voltak: 8, 23, 25, 54, 79.

Korábban a Szerencsejáték Rt. kommunikációs igazgatója az [origo]-nak elmondta, csak akkor hozzák nyilvánosságra, hogy a nyertes jelentkezett náluk, ha úgy gondolják, hogy a nyertes biztonságban van. A lottómilliárdos személyéről a Szerencsejáték Rt. két munkatársa tudhat, ők foglalkoznak azokkal, akik 20 millió forint feletti nyereményhez jutottak. Ez a két személy titoktartási fogadalmat tett, szigorú szerződést kötött velük a Szerencsejáték Rt. Az egy milliárd feletti összeg sorsát a cég semmilyen módon nem követi, átutalják a pénzt, ahová a nyertes kéri, és ezzel megszűnik a kapcsolatuk.

Mit ér 1,15 milliárd forint?

Korábban:

Nem jelentkezett a lottómilliárdos

Fórum:

Felvették a nagy lottónyereményt

585 milliós lottónyeremény