Az [origo] összegyűjtötte, hogy mire elég az 1 milliárd forintot meghaladó rekord lottónyeremény. Körülbelül ennyibe kerültek az Erzsébet-híd lehajtói, ennyi a tízezres lélekszámú Szécsény egész éves költségvetése, és ennyi pénzből 77 darab Jaguár jönne ki.

Ennyi pénzből 104 darab 11 millió forint értékű lakást lehetne venni, vagy 15 millió forintos Jaguárokból 77 darabot.

2001 októberében adták át a forgalomnak az Erzsébet-híd lehajtóit. A nagyszabású építkezésekre összesen 1 milliárd forintot fordítottak.

A körülbelül tízezres lélekszámú Ráckeve és Szécsény önkormányzata kicsivel több mint egymilliárd forinttal gazdálkodhat évente, Vasvár viszont ennél kevesebbel kell beérje. A valamivel nagyobb Balatonfüred éves költségvetése 2 milliárd forint.

A második világháború végén felrobbantott, és 2001 ősszel ismét felavatott esztergomi Mária Valéria híd felújítása hozzávetőlegesen 5 milliárd forintba került. Ebből azonban magának a hídnak az építése 3 milliárdot emésztett fel, a többit a hídra vezető utak, valamint a vám- és útlevélkezelő iroda kialakítására fordították.

Félmilliárd forintot kellett költenie a fővárosnak azoknak a garázsoknak az átépítésére, amelyekben éjszakánként állnak a hannoveri villamosok. Az átlagosan 25 éves, ám teljesen felújított járműveket, melyek korábban a hannoveri vásárvárosban teljesített szolgálatot, összesen közel 7 milliárdért vette a főváros.

6,7 milliárd forintból épül fel a Duna-parton az új Nemzeti Színház. A fény, hang és színpadi berendezések összköltsége 4,5 milliárd forint körül várható.

Az Erzsébet tér rendbetételére újabb nagy összeget kell fordítani, korábban ugyanis itt akarták felépíteni a Nemzeti Színházat, emiatt a tér nagy részét elfoglaló gödröt ástak. A téren végülis park lesz, alatta pedig konferenciaterem. A beruházás értéke 1,2 milliárd forint.

A következő 4-5 évben a több mint 509 ezer magyarországi panellakásból legkevesebb 112 ezer felújítása válik esedékessé - áll az Épületfenntartási K+F Alapítvány összeállításában. Egy panellakás teljes körű felújítása, korszerűsítése egymillió forintba is kerülhet.

Tízmilliárd forintot meghaladó a Magyar Televízió adóssága, a rádió pedig körülbelül másfél milliárddal tartozik.