Kitüntetés a barlangi mentőknek

Bátorság érdemjelet, festményeket és órákat kaptak a a bódvarákói barlangban rekedt Szilágyi Zsolt búvár mentésében részt vevő szakemberek.

Czakó László veszi át a djat
A sikeres mentés után egy héttel a belügyminiszter elismeréseket adott át az akcióban részt vevő barlangászoknak és katasztrófavédelmi szakembereknek.

Bátorság érdemjelet kapott Czakó László búvár, aki elsőként érte el Szilágyi Zsoltot az üregben, Irsai Sándor, aki a búvárok munkáját szervezte, és Kovács György, aki a legtöbb időt töltötte a víz alatt.

Órát kapott ajándékba 13 búvár, köztük Hajnal Gábor orvos, aki először vizsgálta meg, még az üregben a szerencsétlenül járt Szilágyit.

Pintér Sándor belügyminisztere bejelentette, hogy soron kívül törzsőrmesterré léptették elő Gazdik Zoltán rendőrt, aki a helyszínen biztosította a rendet a mentés ideje alatt.

A Belügyminisztérium egy speciális felfújható hordágyat adott az országos baralangi mentőszolgálatnak, és a jövőben konzultációt tartanak arról, hogy milyen lépésekre van még szükség a mentésekhez.

Az Aggteleki Nemzeti Park, illetve az Észak-Magyarországi Barlangi Mentő Szolgálat egy-egy festményt kapott a mentésben való részvétel elismeréseként.

Korábban:

Szavazással döntöttek a barlangi mentők

Szilágyi Zsolt: Egy pillanatig sem akartam öngyilkos lenni

5500 robbantást végeztek a barlangi mentés során

Ajánlat:

Nézze meg az [origo] képeit a barlangi mentésről!

Fórum:

Barlangi mentés, avagy a szolidaritás szép példája

Könyvajánlat:

Podmaniczky Szilárd: Képlapok a barlangszájból