Jogerősen sajtópert nyert Vonza András földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter a Népszabadság című napilappal szemben. Az újság egy tavaly szeptemberi vezércikkében azt állította, hogy Vonza András saját kezűleg írta egy belső minisztériumi anyagra hogy "Aki ezt ellopja, meztelen fenékkel, szálkás deszkán tolom a pokolba".

A Fővárosi Bíróság helyben hagyta a Pesti Központi Kerületi Bíróság tavaly novemberben kihirdetett elsőfokú döntését, így a Népszabadságot helyreigazításra kötelezik. Az újság szeptember 28-ai vezércikkében azt állította, hogy Vonza András saját kezűleg írta egy belső minisztériumi anyagra hogy "Aki ezt ellopja, meztelen fenékkel, szálkás deszkán tolom a pokolba". A sajtóper során azonban a lap nem tudta bizonyítani kifogásolt állítását. Azt ugyan a felperes jogi képviselője sem vitatta, hogy a miniszter parlamenti meghallgatásához mellékelt "felkészítő anyag" elnevezésű dokumentum első lapjának tetején szerepel az idézett mondat, alatta pedig a "Vonza" szignó, ám állította, hogy a kézírás nem a minisztertől származik.

A bíróság korábban tanúként hallgatta meg a vitatott vezércikk szerzőjét, aki elmondta, hogy a bizottsági ülés során beleolvasott a miniszter közelében az asztalon heverő dokumentumba, azt érdekesnek találta és a parlament épületében perceken belül lefénymásolta, majd visszatette az asztalra. Az alperesi oldal szerint teljességgel életszerűtlen, hogy a minisztériumban bárki rá merte volna írni a dokumentumra az idézett mondatot, illetve a tárca vezetőjének szignóját. 

A miniszter jogi képviselője ugyanakkor azzal érvelt korábban, hogy mikor az anyag vándorútra indult, bárki kedve szerint ráskiccelhetett bármit, továbbá azt is elmondta, hogy a kifogásolt mondat írásmódja, illetve a ténylegesen a minisztertől származó kézírások köszönőviszonyban sincsenek egymással.

Korábban:

Vonzának semmi köze a meztelen fenekes fenyegetéshez

Fórum:

Bizonyíthatatlan a meztelen fenék