A rendőrség megtalálta azt a négy fiút, akik azzal gyanúsíthatók rendszeresen megdobálták egy felüljáróról Kecskemét határában az M5-ös autópályán haladó autókat. A rendőrség gyanúja szerint a négy fiú legutóbb egy 1,5 kilogramm súlyú betondarabot dobott egy teherautóra.

A nyomozás azért indult meg, mert egy 1,5 kilogramm súlyú betondarab esett rá kedden este Kecskemét határában az M5-ös autópályán egy tehergépkocsira. A jármű vezetője nem sérült meg, a teherautóban hozzávetőleg 160 ezer forintos kár keletkezett. A nyomozás során kiderült, hogy az autópálya feletti felüljáróról négy fiú hajította le a betondarabot. Közülük három fiú 8 és 12 év közötti, ezért nem büntethető, a negyedik gyerek 16 éves, ellene a közlekedés biztonsága elleni bűntett alapos gyanúja címén indul eljárás.

A fiúk a környékbeli tanyákban laknak, meghallgatásukkor tettüket elismerték. Azt is bevallották, hogy tavaly augusztus óta a felüljáróról rendszeresen köveket és kavicsokat dobáltak az autópályán haladó járművekre.

Hortobágyi István, a Bács-Kiskun megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta: ez év januárjában két ízben is érkezett bejelentetés a rendőrségre arról, hogy ismeretlenek a felüljáróról megdobáltak kocsikat. Az egyik esetben nemcsak a szélvédő tört be, de a gépkocsivezető feje is megsérült.