A kölni főügyészség pénzmosás és adócsalás alapos gyanúja miatt előzetes letartóztatásba helyezte Márai Pétert, a hasonló bűncselekményekért két éve előzetes letartóztatásban lévő Tasnádi Péter üzlettársát. A német hatóságok kérésére a Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatóság a napokban csaknem egy tucat, Márai érdekeltségébe tartozó ingatlanban, köztük szállodákban tartott házkutatást.

Hivatalos rendőrségi források nem cáfolták azokat az értesüléseket, amelyek szerint a német hatóságok megkeresésének eleget téve csaknem egy tucat nagy értékű ingatlanban tartottak házkutatást Tasnádi Péter üzlettárásnak, Márai Péternek Kölnben történt letartóztatása után.

A Magyar Hírlap úgy tudja, egyes ingatlanokat, köztük egy szállodát zár alá vett a magyar rendőrség. Információik szerint Márainak ötven százalékban volt részesedése a Tasnádi Péter által alapított cégben, a Commel Trade-ben. A kölni főügyészség azt követően rendelte el Márai előzetes letartóztatását, hogy elegendő bizonyítékot gyűjtött össze a feltételezett adócsalásra, illetve pénzmosásra vonatkozóan. Az Országos Rendőr-főkapitányságon nem cáfolták, hogy a német nyomozás összefügg a Tasnádi Péter ellen hasonló bűncselekmények miatt több mint két éve indított eljárással.

A német hatóságok hivatalosan is felvették a kapcsolatot a Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatósággal, kérve a nyomozókat az említett cég, illetve az üzletember érdekeltségébe tartozó ingatlanok átkutatására és zár alá vételére.

Korábban:

Tasnádi szerint Pintér KGB-s

Könyvajánlat:

Bartus László: Maffiaregény