A Magyar Rádió (MR) akár bírósághoz is fordul, amennyiben a Budapesten és környékén sugárzó Klubrádió nem változtatja meg két műsorának címét. Szerintük ugyanis a kereskedelmi adó a Megbeszéljük és a Krónika pont délben műsoraival jogsértést követ el. A Klubrádió vezetői szerint azonban, más szóösszetételben szabadon használhatóak ezek a címek.

"Álláspontunk szerint az önök által használt elnevezés összetéveszthető az MR Rt. mint védjegyjogosult által használt Beszéljük meg megjelöléssel, hiszen ugyanazon ige többes szám első személybeli ragozott változatai, felszólító, illetőleg kijelentő módban" - írta Hollós János, a Magyar Rádió alelnöke a Klubrádió vezetésének. A másik sérelmezett cím: Krónika pont délben, amely - Hollós szerint - a Kossuth rádió Krónika című műsorával téveszthető össze.

A Magyar Rádió mindkét műsor címét levédette, így mindkét esetben védjegyjogosult a közrádió - jelentette ki Kóber Erika, az MR jogi irodájának vezetője. Ha a Klubrádió nem szünteti meg a jogsértést, készek akár bírósághoz is fordulni - állítja a rádió jogásza.

Az igaz, hogy a Magyar Rádió annak idején levédte a Beszéljük meg címet, azonban ezt velem közösen tette - nyilatkozott a Magyar Hírlapnak Bolgár György. Mint hozzátette: így ezt a címet ő sem használhatja, de nélküle a közrádió sem. Egyébként ezt a műsort ő találta ki, és hosszú évekig ő csinálta. A neves újságíró szerint új műsorának címe, a Megbeszéljük, egyáltalán nem sérti a szerzői jogot. Rudas Gábor, a Klubrádió Kft. ügyvezető-igazgatója is hasonló véleményen van. Szerinte más szóösszetételben szabadon használható ez a cím, és hozzá hasonlóan nyilatkozott egy független jogász.

Korábban:

Aláírások Bolgár mellett