Koncz Ferenc (1959, Tornaszentjakab) - Fidesz

Koncz Ferenc többször szorgalmazta a borászati törvények átláthatóvá tételét és a bortermelés állami támogatását a parlamentben. Talán ennek is köszönhető, hogy 2001 májusában borlovaggá avatták. 

2000 szeptemberében a Tokaj Kereskedőház Rt. pénzügyi támogatására szólította fel a kormányt. 1999 márciusában a borhamisítás visszaszorítása érdekében szólalt fel. 2000 márciusában a pincekönyv és a boradminisztráció egyszerűsítését indítványozta.

Az ifjúsági és sportbizottság, valamint a környezetvédelmi bizottság tagja. 2000 áprilisában a Fidesz vezérszónokaként ismertette a kormányálláspontot a tiszai ciánszennyezéssel kapcsolatban. 2000 szeptemberében támogatta a kábítószer-probléma visszaszorítására létrehozott nemzeti stratégiai program kidolgozását.

1990 óta a Fidesz szerencsi önkormányzati képviselője. 1988-tól a Szerencsi Rákóczi Zsigmond Általános Iskola tanára. Ahogy maga mondta: "éÉn eredetileg, eléggé el nem ítélhető módon, fizikatanár vagyok, vagy ami talán még rosszabb, matematikatanár."

Koncz Ferenc az ellenzék állandó akadékosodásáról: Én mindenesetre úgy érzem, hogy a van rajta sapka vagy nincs rajta sapka esete forog fenn; mi tesszük a dolgunkat, kormányozunk, az ellenzék is teszi a dolgát, és nekem tetszik, hogy az MSZP ellenzékben teszi ezt, az SZDSZ-ről már nem is beszélve.

Ajánlat:

További képviselők Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből