Közlekedési káosz az áruháznyitó miatt

Hatalmas forgalmi dugó alakult ki a fővárosban egy budaörsi műszaki áruház megnyitója miatt. Az Electro World parkolójában 30 rendőr próbál 15 ezer embert féken tartani. A tömeg miatt az áruház a tervezettnél később nyitott ki, a rendőrök alig tudták felállítani a kordonokat. A dugó miatt lelassult a közlekedés Buda területén és Pest egyes részein is.

Több ezren igyekeznek a budaörsi Electro World műszaki áruház megnyitójára, ezért szinte teljesen beállt a forgalom az M1-es és M7-es autópályák közös szakaszán mindkét irányban, - mondta el a Pest megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense az [origo]-nak. A dugó Budapest egész nyugati részén érezteti hatását, torlódás van a rakpartokon, még a pesti oldalon is. Kocsisorok állnak Budaörs mellékutcáin. Az áruház parkolójában 15 ezer ember vár bebocsátásra.

Az áruház a nagy tömeg miatt a tervezett időpontnál közel két és fél órával később nyitott ki. A helyszínt biztosító rendőröknek alig sikerült felállítaniuk a kordonokat. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense elmondta az [origo]-nak, hogy jelenleg körülbelül 30 rendőr van a helyszínen. A budaörsi rendőrök és a készenléti rendőrség egysége mellé az érdi, a Budapest XI. kerületi és a szigetszentmiklósi rendőrkapitányságról is vezényeltek át embereket.

A tömegben eddig nem történ rendbontás, de az emeberek idegesek, tolakodnak és kiabálnak - mondta el a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense, aki nemrég érkezett a helyszínre. Mint az [origo]-nak elmondta, a parkolók teljesen megteltek, az áruház tágabb környékén csak gyalogosan lehet közlekedni.

A helyzet körülbelül fél tizenegyre annyira rendeződött, hogy a rendőrök már folyamatosan tudják beereszteni az embereket, de sokan nem bírták ki a várakozást és elindultak visszafelé, újabb dugókat okozva. Hozzájuk csatlakoznak azok a szerencsések is, akik már bejutottak és sikerült bevásárolniuk a messze konkurrencia árszintje alatt kínált műszaki cikkekből.