Egymástól marják el a tévéket - hisztéria Budaörsön

Több tízezer ember akar bejutni a ma megnyitott budaörsi műszaki áruházba. Az Electro World parkolójában 30 rendőr próbálja megfékezni az embereket. Az autópályák leálló sávjait teljesen elfoglalták az áruházba tartók autói. Van, aki már tegnap este óta várakozik, többen rosszul lettek, őket a tömeg felemelve juttatta be az épületbe. Az áruháziak teával és vízzel várják az elgyötört vásárlókat. Valószínűleg kezd kifogyni az árukészlet, mert egyre többen jönnek ki üres kézzel- jelentette az [origo] helyszíni tudósítója.

Az áruházból kiabálás hallatszik, a környéket - az autópálya leállósávjait is - ellepték az üzletbe igyekvő vásárlók autói. Az [origo] tudósítója beszélt egy vevővel, aki reggel öt óta táborozott az áruház előtt, neki sikerült hozzájutni egy televízióhoz 99 ezer forintért, amit máshol 200-220 ezer forintért adnak. "Egymás kezéből tépték ki a dobozokat a megvadult vásárlók"- mondta a szerencsés vásárló, aki már az üzletből is sikeresen kijutott. Reggel óta többen rosszul lettek, elájultak, őket a tömeg felemelte, és beemelte az áruházba. Az eladók bent teával és vízzel várják az elgyötört vásárlókat.

Az egyik vevő, aki hat porszívóval, tévével, és számítógéppel távozott, elmondta, hogy tegnap este érkezett a műszaki áruház elé, ahol már sokan várakoztak. Az éjszakát az autóban töltötték. Reggel fél hétig mindenki fegyelmezetten várt, akkor azonban elterjedt, hogy az üzlet előtt pizzát osztanak, ekkor egyszerre kezdtek rohanni az emberek a bejárat felé, figyelmen kívül hagyva az érkezési sorrendet. Az áruház ajtaja kiszakadt, bentről a rendőrök két kézzel nyomták vissza a kint vérakozó tömeget. A megviselt, de elégedett vevő az [origo]-nak elmondta: a gyerekeinek vette a sok porszívót, és nagyon jó vásárt csinált velük.

A reggeli várakozásnál többen megsérültek, amikor a sorban állók a magasba emelve adták hátra a bevásárlókosarakat, hogy annyival is előbbre legyenek. A kosarak több embert fejbe ütöttek- mondta az egyik vevő.

Az akciós árukészlet valószínűleg kezd kifogyni, és többen feladják a várakozást, mert egyre többen jönnek el üres kézzel. Azok viszont, akik sikerrel jártak, három-négy hatalmas dobozzal jönnek ki a műszaki áruházból- jelentette az [origo] helyszíni tudósítója.

Az Electro World előtt még délben is hatalmas tömeg vár a bejutásra. Az üzlet előtt több teherszállító cég kínálja fel autóit, hogy hazaszállítsa a megszerzett árukat.

Korábban:

Közlekedési káosz az áruháznyitó miatt

Fórum:

Harc a pirítóssütőért- roham Budaörsön