Pótnyomozást rendelt el az ügyészség Szabó Péter dandártábornok ügyében, akinek szolgálati kocsija tavaly márciusban ütközött össze egy teherautóval - hangzott el az RTL Klub esti hírműsorában pénteken.

Szabó Péter, a Rendvédelmi Szervek Védelmi Szolgálatának (RSZVSZ)volt vezetője 2001. március 6-án este egy általa vezetett Opel Vectrával belerohant egy kanyarodó IFA tehergépkocsiba. A tábornok mellett ülő egyik beosztottja az ütközés következtében meghalt, a tábornok és a teherautó vezetője sérüléseket szenvedett.

A Pest Megyei Ügyészségi Nyomozó Hivatal tavaly júliusban halálos közúti baleset gondatlan okozása miatt vádemelési javaslattal élt a dandártábornok ellen. A nyomozás korábban kiterjedt arra, hogy Szabó Péter fogyasztott-e szeszes italt a baleset előtt.

Az RTL Klub híradása szerint az első vizsgálat megállapította, hogy a dandártábornok fogyasztott alkoholt, de a Pest Megyei Ügyészségi Nyomozó Hivatal szakértői nem tudták kideríteni, hogy Szabó Péter véralkoholszintje meghaladta-e a 0,8 ezrelékes szabálysértési határt.