Bűncselekmény hiányában megszüntette a székesfehérvári maffiaügyben három gyanúsított ellen az államtitoksértés miatt indult büntetőeljárást a Központi Ügyészségi Nyomozó Hivatal.

A tv2 Tények című hírműsorának keddi értesülése szerint az erről szóló határozatot az érintettek - a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozó osztályának volt vezetője, a vagyonvédelmi alosztály volt vezetője, és a megyei főügyészség nyomozó hivatalának volt ügyésze - egy héttel azután kapták meg, hogy az ügyészség több más ügyben vádat emelt ellenük.

A kereskedelmi tévé szerint a vagyonvédelmi alosztályvezető ellen a bűnpártolás alapos gyanúja miatt folytatott nyomozást is megszüntették. Elhangzott az is, hogy a nyomozás utolsó napjaiban az ügyészség a korábban letartóztatott, majd 10 nap elteltével szabadlábra helyezett ügyészségi nyomozót is meggyanúsította államtitoksértéssel; ő egyelőre nem kapott értesítést az eljárás megszüntetéséről.

A Fejér Megyei Bíróság hétfőn elfogultság miatt a Legfelsőbb Bírósághoz terjesztette fel az úgynevezett székesfehérvári maffiaügy iratait, kérve, hogy a legfőbb bírói testület jelölje ki az eljárást lefolytató bíróságot.

Az ügynek 23 vádlottja van, nyolc rendőrtiszt vagy tiszthelyettes, egy nyugalmazott rendőrtiszt, egy ügyész, egy ügyészségi nyomozó, egy büntetés-végrehajtási munkatárs, két ügyvéd, egy ügyvédjelölt és nyolc civil. A vádirat szerint az ügyben többrendbeli - súlyosabban is minősülő - hivatali vesztegetés bűntettét, többrendbeli vesztegetés bűntettét, többrendbeli bűnpártolást és hivatali visszaélés bűntettét, különleges személyi adatokkal való visszaélés bűntettét, hamis tanúzásra való felhívás vétségét, hivatalos személy által elkövetett közokirat-hamisítás bűntettét, valamint több különböző vagyon elleni bűncselekményt valósítottak meg.

Korábban:

Elfogultak a székesfehérvári maffiaügy bírái