Salamon Sándor 51 éves körzeti háziorvos nyerte az időközi polgármester-választást a Bodrogközi Lácacsékén. Az időközi voksolást azért kellett kiírni, mert az előző polgármesterek jobban megfizetett tevékenységet vállaltak.

A 476 lakosú szlovák határ menti kistelepülésen a 302 választásra jogosult helyi lakosból 193-an adtak le szavazatot, ebből 188 volt érvényes. Közülük 73-at kapott az öt jelölt közül Salamon Sándor a három település betegeit ellátó háziorvos. A második helyen Paja István nyugdíjas végzett 59 szavazattal, Lebeskó András jelenlegi alpolgármester 40, Nagy György üzemi alkalmazott 11, míg Soltész Béla helyi tanár 5 szavazatot kapott a lácacsékei polgároktól.

A vasárnapi időközi polgármester-választást azért kellett kiírni, mert a négy évvel ezelőtt megválasztott polgármester, Téglás Csaba jobb kereseti lehetőség miatt már évekkel ezelőtt egy helyi vállalkozáshoz szerződött, majd három hónapja ugyanezt tette a helyére választott felesége, Téglásné Renyó Éva is. Lácacséke új polgármestere már hétfőn hivatalba állhat, és az őszi önkormányzati választásokig ő lesz a falu első embere.