Kényszerleszállást hajtott végre egy német gép Ferihegyen

Sikeres kényszerleszállást hajtott végre 129 utassal a fedélzetén egy Lufthansa-gép Ferihegyen. Az Airbus 320-asnak feltehetően a futóművével van probléma.

Egy Münchenből érkező gép sikeres kényszerleszállást hajtott végre Ferihegyen. A Lufthansa 345-ös járatán 129 főnyi utas, és a személyzet tartózkodott - tudtuk meg Péterfy Gábortól, a Budapest Airport szóvivőjétől.

A német Airbus 320-as típusú gép felszállása után a müncheni repülőtér kifutópályáján gumidarabokat találtak, ami ettől a géptől is származhat. Az Airbus fedélzetén nincs olyan műszer, ami a guminyomást vizsgálná, így nem lehet pontosan tudni, hogy van-e probléma. A gép először átstartolást hajtott végre, majd másodszorra sikeresen leszállt. A repülőn nem látszik, hogy bármi sérülése lenne, de ez csak a vizsgálatok után derül ki.

A Ferihegyi repülőtéren katasztrófariadót rendeltek el, és a fővárosból is érkeztek tűzoltóautók a helyszínre. A mentőszolgálat is több autóval várta a gépet, amely mintegy 10 perces körözést követően, délután egy óra után pár perccel sikeresen földet ért.

Nem hiányzik a könyvtárából?

A repülés története

Fórum:

Még mindig szeretünk repülni!?