Mákteától halt meg a buszon holtan talált férfi

Előzetes letaróztatásba helyeztek egy 71 éves asszonyt, akit azzal gyanúsítanak, hogy szárított mákgubóval kereskedett. Az idős asszonyhoz annak a két fiatalnak a vallomása vezette el a nyomozókat, akik hétfőn túladagolástól lettek rosszul az 54-es buszon. Egyiküket nem tudták megmenteni az orvosok. 

Máktea fogyasztása miatt halt meg az a férfi, akit hétfőn találtak Budapesten az 54-es buszon. Társát az orvosok mentették meg. Elmondta, hogy rendszeresen fogyasztottak kábítószert, amit a XVIII. kerületben szereztek be egy családi ház tulajdonosától. Hétfő este is ott vásárolták az előre csomagolt mákot és szárított mákgubót, majd teát főztek belőle. Gyógyszert, szeszesitalt és mákteát fogyasztottak, majd hazaindultak. A buszon rosszul lettek, és egyiküket már nem tudták megmenteni a kiérkező mentősök.

A rendőrség a vallomások alapján házkutatást tartott a budapesti házban, ahol nagy mennyiségű szárított szemes mákot és szárított mákgubót foglaltak le. A nyomozók őrizetbe vették a házban lakó 71 éves nőt és egy 34 éves férfit. Az idős asszony kihallgatása során nem volt hajlandó vallomást tenni, őt a rendőrség előzetes letartóztatásban tartja, míg a férfi szabadlábon védekezhet. Mindkettőjük ellen kábítószerrel való visszaélés alapos gyanúja miatt indult eljárás.