A Duna magas vízállása miatt a Budai és a Pesti alsó rakpartot teljes hosszában lezárták a forgalom elől. A korlátozás miatt a rakpartokkal párhuzamos útvonalakon, a hidakon, valamint a Nagykörút és a Duna által határolt területen belül jelentős torlódásokra kell számítani. Javasoljuk, hogy aki teheti tömegközlekedési járművel közlekedjen a városban. Megyer és Pünkösdfürdő között az átkelőhajó nem közlekedik.

A XVI. kerületi Mátyás király utcában csatornát építenek, ezért a gyors 44-es, a 144-es, a 192-es autóbuszok, valamint az éjszakai 144-es járat is a Rákosi út - Párta utca - Csömöri út módosított útvonalon kerüli el az építkezési területet.

Az Orczy téren vágányfelújítást végeznek, ezért a 24-es villamos Közvágóhídtól a Nagyvárad térig jár, onnan villamospótló autóbusszal lehet eljutni a Baross térre. A 28-as szerelvények az Újköztemetőtől a Kőbányai út 21. számig közlekednek, villamospótló autóbusz a Könyves Kálmán körút és a Blaha Lujza tér között jár.

Kőbányán a Kada utcát a Maglódi út és a Sörgyár utca között lezárták, mert felújítják a csatornát. Ezért a gyors 85-ös és a 95-ös autóbuszok mindkét irányban módosított útvonalon járnak.

Az M3-as autópálya fővárosi szakaszán a Szerencs utcánál 8-14 óráig kikapcsolják a jelzőlámpákat, a forgalmat rendőrök irányítják. A Máriaremetei út felső szakaszán a Hidegkúti út közelében csak egy sáv járható, a váltakozó irányú forgalmat jelzőlámpa szabályozza.

A II. kerületben a Hímes utcát a József Attila útjánál félszélességben lezárták, át kell térni a szembejövők oldalára.

A Bécsi úton csatornát építenek, ezért az Óbudai temetőnél és a Bojtár utcánál útszűkületen kell áthajtani. A városból kifelé haladók számítsanak rá, hogy a benzinkúthoz és kereskedőházhoz nem tudnak balra bekanyarodni.

A Bartók Béla úton a Zenta utcánál befelé útszűkület lassítja a haladást.

A XI. kerületben a Hunyadi János úton az Építész utcánál a kifelé vezető külső sávot felbontották.

Ugyancsak a XI. kerületben a Sasadi úton a Cseresznye utcánál a lefelé vezető oldalon leszűkül az útpálya.

A XII. kerületben a Hegyalja úton a Dayka Gábor utca után a BAH csomópont felé vezető oldalt lezárták. A munkaterület mellett csak a szembejövők oldalán lehet közlekedni.

Újpesten a Baross utcát az Irányi Dániel utca és a Fóti út között lezárták. A 30-as, a 47-es és a 147-es autóbuszok terelőúton járnak. A Fóti úton az Attila utcánál egy hosszabb szakaszon váltakozó irányú a forgalom, melyet jelzőlámpa szabályoz.

A Belvárosban a Piarista közön építkezés miatt továbbra sem hajthatnak át. Az Erzsébet hidat az Irányi utca felől érhetik el.

A Dózsa György úton a Szondi utca és a Lendvay utca között a Hősök tere felé vezető középső sávot felbontották.

A VI. kerületben a Rippl Rónai utcát a Podmaniczky utcától egy szakaszon teljes szélességében lezárták, de a kórház bejáratához biztosítják az eljutást.

A VIII. kerületben a Vajda Péter utcában az Orczy út és a Bláthy Ottó utca között irányonként csak egy sávban haladhat a forgalom.

A Róbert Károly körúton a Teve utca előtt az Árpád híd felé vezető külső sávot, valamint a Teve utcában a Róbert Károly körút előtt a parkolósávot egy-egy szakaszon lezárják 8-15 óráig és 18.00-holnap reggel 7.00 óráig.

A XVII. kerületben a Csabai úton a Vanília utca után, valamint a Péceli úton a Nápoly utcától a városhatár irányába vezető oldalon helyenként sávlezárást kell kikerülniük.

Csepelen a Szent István úton a Cincér és a Kökörcsin utca között a befelé vezető oldalon leszűkül az útpálya.

Lomtalanítanak a XIII. kerületben a Róbert Károly körút- Béke utca- Fiastyúk utca - Csavargyár utca és a Duna által határolt területen belül. A kihelyezett lomok és a szállítójárművek útszűkületet okozhatnak.

Az Üllői út és a Könyves Kálmán körút csomópontjánál átadták az új Népliget autóbusz állomást. Innen indulnak a nemzetközi autóbuszjáratok, a 4-es, az 5-ös és az 51-es számú főúton, továbbá az M5-ös autópályán közlekedő járatok, valamint innen utazhatnak a Dunántúlra.