Fenyvessy Zoltán (1949, Pilis) - MIÉP

Fenyvessy Zoltán a mentelmi és az alkotmányügyi bizottság tagja, a MIÉP egyik alelnöke. Az Országgyűlés egyik legaktívabb képviselője volt, rengeteg különböző témához hozzászólt.

Fenyvessy követelte az off-shore cégekkel szembeni fellépést. Bírálta a tűzoltók veszélyességi pótlékának megszüntetését, szorgalmazta a nyugdíjkorhatár csökkentését, az illegális bányák bezárását. Fenyvessy kivételezett kasztnak nevezte a bankárokat, akik kihúzhatják magukat a felelősségre vonás alól. Ellenezte, hogy Magyarország anyagilag részt vállaljon Jugoszlávia újjáépítésében, szerinte a költségeket azoknak kell állniuk, akik szétbombázták az országot.

Bírálta az abortusztörvényt engedékenysége miatt. Az európai uniós jogharmonizáció erőltetését hibás politikának nevezte. Fenyvessy szerint a Mol többször is tisztességtelenül emelte a benzinárakat. Támogatta a képviselői vagyonnyilatkozatok nyilvánosságra hozatalát és az úgynevezett szektaellenes törvény elfogadását, amely szigorította volna az egyházalapításokat. Ellenezte Magyarország bármilyen szerepvállalását a szeptember 11-i terrortámadás utáni megtorló akciókban. Fenyvessy szerint a kormánynak fel kellett volna lépnie a multikkal szemben, amiért azok tisztességtelen üzletekbe kényszerítik magyar partnereiket.

Fenyvessy Zoltán mechanikai műszerész volt, majd ügyvéd lett. 1988-93-ig volt az MDF tagja, ekkor lépett át a MIÉP-be, amelynek 1994 óta alelnöke. A XI. kerületben 1990 óta önkormányzati képviselő, 1998-ban jutott be a parlamentbe a MIÉP országos listájáról.

Fenyvessy sérelmezte a gyűlöletkeltés büntetőjogi szabályozását: Most hirtelen megértőek lettek például a gyűlöletkeltés újraszabályozására, mert azt egyesek a MIÉP némely vezetőjével szemben jelen formájában nem tudták alkalmazni, mivel az általuk leírtakban nincs felhívás tevőleges cselekvésre. Bezzeg amikor egy másik párt frontembere újságosbódék tevőleges felborogatására buzdított, amikor a parlamentbe bekerült párt tevőleges karanténba zárására buzdítottak többen is, amikor a MIÉP-eseknek az Erzsébet téri gödörbe lövésére hívott fel más írásban, akkor bezzeg nem volt ekkora kapkodás sem a kormányzat illetékese, sem az állampolgári jogok felkent bajnoka részéről.

Ajánlat:

További képviselők a MIÉP országos listájáról