Továbbra sem lehet közlekedni a Budai és a Pesti alsó rakparton a Duna magas vízállása miatt. Torlódásokra kell számítani a rakpartokkal párhuzamos útvonalakon, a hidakon, valamint a Nagykörút és a Duna által határolt területen belül. Javasoljuk, hogy aki teheti tömegközlekedési járművel - lehetőleg metróval, villamossal, HÉV-vel - közlekedjen a fővárosban. Megyer és Pünkösdfürdő között az átkelőhajó nem jár.

Újpesten a Baross utcában tart az útépítés, a Fóti úttól a Semmelweis utca felé csak egy irányban közlekedhetnek. A 30-as, a 47-es és a 147-es autóbuszok terelt útvonalon közlekednek. A Nagy Lajos király útján az állandó nagy közúti forgalom miatt, javasoljuk, hogy a csúcsidőben 3 percenként közlekedő és gyors eljutást biztosító 3-as és 62-es villamosokkal utazzanak.

A XVI. kerületi Mátyás király utcában csatornát építenek, ezért a gyors 44-es, a 144-es, a 192-es autóbuszok, valamint az éjszakai 144-es járat is a Rákosi út - Párta utca - Csömöri út módosított útvonalon kerüli el az építkezési területet.

Az Orczy téren vágányfelújítást végeznek, ezért villamospótló autóbuszok járnak a 24-es villamos helyett a Nagyvárad tértől a Baross térig, valamint a 28-as szerelvények vonalán a Könyves Kálmán körút és a Blaha Lujza tér között.

Kőbányán a Kada utcát a Maglódi út és a Sörgyár utca között lezárták, mert felújítják a csatornát. Ezért a gyors 85-ös és a 95-ös autóbuszok mindkét irányban módosított útvonalon járnak. Az Újhegyi utat a Kozma utcától a Maglódi út felé egyirányúsították.

A Máriaremetei út felső szakaszán a Hidegkúti út közelében csak egy sáv járható, a váltakozó irányú forgalmat jelzőlámpa szabályozza. Szintén a II. kerületben a Hímes utcát a József Attila útjánál félszélességben lezárták, át kell térni a szembejövők oldalára.

A Bécsi úton csatornát építenek, ezért az Óbudai temetőnél és a Bojtár utcánál útszűkületen kell áthajtani. A városból kifelé haladók számítsanak rá, hogy a benzinkúthoz és kereskedőházhoz nem tudnak balra bekanyarodni.

A XI. kerületben a Hunyadi János úton az Építész utcánál a kifelé vezető külső sávot felbontották. Ugyancsak a XI. kerületben a Sasadi úton a Cseresznye utcánál a lefelé vezető oldalon leszűkül az útpálya.

A Belvárosban a Piarista közön építkezés miatt továbbra sem hajthatnak át. Az Erzsébet hidat az Irányi utca felől érhetik el.

Újpesten a Fóti úton az Attila utcánál egy hosszabb szakaszon váltakozó irányú a forgalom, melyet jelzőlámpa szabályoz.

A Dózsa György úton a Szondi utca és a Lendvay utca között a Hősök tere felé vezető középső sávot felbontották.

A VI. kerületben a Rippl Rónai utcát a Podmaniczky utcától egy szakaszon teljes szélességében lezárták, de a kórház bejáratához biztosítják az eljutást.

A VIII. kerületben a Vajda Péter utcában az Orczy út és a Bláthy Ottó utca között irányonként csak egy sávban haladhat a forgalom.

A Róbert Károly körúton a Teve utca előtt az Árpád híd felé vezető külső sávot, valamint a Teve utcában a Róbert Károly körút előtt a parkolósávot egy-egy szakaszon lezárják 8-15 óráig és 18.00-holnap reggel 7.00 óráig.

A XVIII. kerületben a Csévéző utcában a Frangepán utcánál a fél útpályát lezárták, csak váltakozva közlekedhetnek.