Közlekedés - péntek

Tömegközlekedés

A XVI. kerületben a Mátyás király utcában csatornát építenek, ezért a 44gyors, a 144-es, a 192-es, valamint a 144É autóbuszok a Rákosi út-Párta utca-Csömöri út módosított útvonalon viszik az utasokat. A 6É, a 42É és a 78É autóbuszok pénteken és szombaton éjszaka sűrűbben közlekednek. A 45É autóbusz a több mint 12 km-es változatlan útvonalán további 14 helyen is megáll. Kőbányán a Kada utcát a Maglódi út és a Sörgyár utca között csatorna-felújítás miatt lezárták, ezért a 85-ös gyors és a 95-ös autóbuszok mindkét irányban módosított útvonalon közlekednek.

Forgalomkorlátozások

A Budai és a Pesti alsó rakparton a Duna magas vízállása miatt továbbra sem lehet közlekedni, ezért a rakpartokkal párhuzamos útvonalakon, a hidakon, valamint a Nagykörút és a Duna által határolt területen belül ma is zsúfoltságra, torlódásra kell számítani. Tanácsos a tömegközlekedési járművekkel utazni, lehetőleg metróval, villamossal, illetve HÉV-vel. Megyer és Pünkösdfürdő között az áradás miatt nem közlekedik az átkelőhajó.

A Bécsi úton a Bojtár utca és a Harsány lejtő között csatornát építenek, ezért az Óbudai temetőnél a városközpont felé, valamint a Testvérhegyi lejtő közelében útszűkületen kell áthajtani. A városhatár irányába haladók számítsanak arra, hogy a Testvérhegyi lejtő után lévő benzinkúthoz és kereskedőházhoz nem tudnak balra bekanyarodni.

Újpesten: A Baross utcában tart az útépítés, ezért a Fóti úttól csak a Semmelweis utca felé közlekedhetnek. A munkák miatt a 30-as, a 47-es és a 147-es autóbuszok módosított útvonalon közlekednek. A Fóti úton a Nádor utca és a Baross utca között csatornaépítés miatt csak egy sáv szabad. A váltakozó irányú áthaladást jelzőlámpa szabályozza.

A Dózsa György úton a Szondi utca és a Lendvay utca között az Andrássy út felé vezető oldalon a középső sávot felbontották, mert felújítják a csatornát.

A VI. kerületben a Rippl Rónai utcában a Podmaniczky utca és a Lendvay utca között felújítják a csatornát. Most a Rippl Rónai utcát a Podmaniczky utcától egy szakaszon teljes szélességében lezárták. de a kórház bejáratához és az FKF Rt. területéhez biztosítják az eljutást.

Kőbányán az Újhegyi utat a Kozma utcától a Maglódi útig egyirányúsították, mert felújítják a csatornát. A munkák miatt a 68-as és a KERESZTÚR-buszok a Maglódi út-Korányi Frigyes utca-Kozma utca útvonalon járnak, a 95-ös autóbuszok pedig az Új köztemető főbejáratánál állnak meg.

A XI. kerületben a Hunyadi János úton az Építész utcánál a 6. Számú főút irányába haladó külső sávot elkerítették a forgalom elől, mert csatornát építenek.

Az Erzsébet hídon a külső sávot mindkét irányban lezárják ma (március 29-én), 30-án, 31-én és április 2-án 22.00 órától másnap reggel 5.00 óráig, mert a híd szerkezetére választásokra serkentő nagymérető plakátokat helyeznek el.

A XIII. kerületben a Róbert Károly körúton a Teve utca előtt az Árpád híd felé vezető külső sávot, valamint a Teve utcában a Róbert Károly körút előtt a parkolósávot egy-egy szakaszon lezárják hétköznapokon 8.00-15.00, illetve 18.00-7.00 óráig, hétvégeken pedig 00.00-24.00 óráig költöztetés miatt.

A XVIII. kerületben a Csévéző utcában a Frangepán utcánál a Rákoshegy felé vezető oldalt elkerítették a forgalom elől. A munkaterület mellett csak váltakozó irányban haladhatnak át.

Csepelen a Szent István úton a Cincér utca és a Kökörcsin utca között a befelé vezető oldalt csatornaépítés miatt lezárták.

Előrejelzések

A Városligetben a Kós Károly sétányon hétvégeken és ünnepnapokon ismét nem lehet közlekedni. Idén a sétányt ezen a hétvégén és ünnepnapon zárják le először a gépkocsiforgalom elől szombaton (március 30-án) 7.00 órától hétfőn (április 1-én) 20.00 óráig, ezért mind az M3-as felé, mind a városközpont irányába a Vágány utcán vagy az Ajtósi Dürer soron juthatnak el.

Ezt követően szeptember 29-ig erre kell felkészülniük valamennyi hétvégén (szombaton 7.00 órától vasárnap 20.00 óráig) és ünnepnapon (7.00-20.00 óráig). Amennyiben a hétvége és az ünnepnap(-ok) egymást követi(-k), akkor a teljes időszakban az első nap 7.00 órától az utolsó nap 20.00 óráig tart a forgalomkorlátozás. Ez alól csak a FORMA-1 Magyar Nagydíj hétvégéje a kivétel.

A Clark Ádám tér-Széchenyi lánchíd-Roosevelt tér-József Attila utca-Andrássy út-Hősök tere útvonalon a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretén belül március 30-án 13.00-18.00 óráig felvonulást tartanak, ezért időszakos forgalomkorlátozásra számítsanak.

A rendezvény idején a 16-os és a 105-ös autóbuszok 13.30-16.30 óráig, a 4-es autóbuszok pedig 14.30-18.00 óráig módosított útvonalon közlekednek. A 4-es és a 6-os villamosokkal, a 15-ös, a 20gyors, a 30-as, és a 86-os autóbuszokkal, valamint a 70-es, a 73-as, a 75-ös, a 76-os, a 78-as és a 79-es trolibuszokkal utazók a felvonulók elhaladásáig készüljenek fel 10-15 perces várakozásra is.

Húsvéti körmenet miatt:

A XVIII. kerületben a Batthyány Lajos utca-Petőfi Sándor utca-Wlassics Gyula utca-Fürst Sándor utca-Batthyány Lajos utca útvonalon március 30-án 18.30-19.30 óráig gépkocsival nem közlekedhetnek. A 82-es, a 82A és a 183-as autóbuszok 18.15-21.00 óráig mindkét irányban módosított útvonalon viszik az utasokat. A körmenet útvonalán 15.30-20.30 óráig nem várakozhatnak járműveikkel,

A XIX. kerületben a Vas Gereben utcában az Áchim András utca és a Szegfű utca között március 30-án 19.00-20.00 óráig gépkocsival nem közlekedhetnek. A Batthyány téri autóbusz végállomás forgalmi rendjét március 30-án 20.30-21.00 óráig módosítják. A 11-es, a 39-es és a 60-as autóbuszok nem haladnak be a végállomás területére, azok a Fő utca-Halász utca-Bem rakpart útvonalon közlekednek. A 11-es és a 60-as autóbusz végállomását a Bogdáni út felé közlekedő 86-os autóbusz megállója mögött, a 39-es autóbusz végállomását pedig a Kosztolányi Dezső tér irányába haladó 86-os autóbusz megállója mögött találják meg.

A Dózsa György úton a Szondi utca és a Lendvay utca között az Andrássy út felé vezető oldalon március 30-április 2-ig szüneteltetik a munkákat, ezért mindkét irányban zavartalanul közlekedhetnek majd. Az említett útszakaszon április 2-tól ismét lezárják a középső sávot és folytatják a csatorna felújítását.