Neves tévés személyiségek és művészek árusították pénteken délután a Flaszter című újságot a budapesti Nyugati téri aluljáróban. A hajléktalan lap kiadói azért szervezték az akciót, hogy népszerűsítsék az újságot, amelynek árából a hajléktalanokat támogatják.

Fotó: Barakonyi Szabolcs
Csákányi Eszter, Albert Györgyi, Batiz András, Somló Tamás, Takács Tamás, az Animal Cannibals, és más hírességek árulták péntek délután a Flaszter című utcalapot a Nyugati pályaudvarnál. A hajléktalanok lapját 1996 óta jelenteti meg két hetente a Non-profit Alapítvány.

Három évvel ezelőtt már szerveztek hasonló akciót, akkor is sztárokat kértek föl arra, hogy népszerűsítsék a lapot - mondta el az [origo]-nak az alapítvány munkatársa. Az akcióval arra szeretnék buzdítani a járókelőket, hogy bátran vásároljanak Flaszter újságot, támogatva ezzel a hajléktalanokat segítő alapítványt.

Az akció kezdetén az Animal Cannibals tagjai rögtön a járókelőkhöz szaladtak, és néhány perc alatt több újságot is el tudtak adni, Batiz András inkább azt várta, hogy az érdeklődők lépjenek oda hozzá.