Jelentős TNT-fogás az M7-esen

Közel három kilogramm TNT-t találtak egy fiatalembernél a Pest megyei rendőrök csütörtök este. A férfi az M7-esen, egy ellenőrzés során bukott le, amikor megpróbált elmenekülni az őt igazoltatni akaró rendőrök elől. Kihallgatása eddig nem vezetett eredményre.

TNT
A Pest megyei rendőrök és a készenléti rendőrség egységei csütörtökön este elfogtak egy szentendrei illetőségű fiatalembert, akinél 2,8 kilogrammnyi TNT-t és hozzá való gyutacsokat találtak.

A 23 éves cipőfelsőrész-készítő akkor bukott le, amikor a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság emberei trükkös autólopásokról szóló bejelentések miatt tartottak ellenőrzést az M7-es autópályán. A férfi megpróbált elfutni az őt igazoltatni próbáló rendőrök elől, és közben eldobott egy nála lévő csomagot.

A csomagban találták meg a robbanószert, ami egy több emeletes épület elpusztítására is elegendő lenne. A fiatalembert végül a készenléti rendőrség egységeinek segítségével fogták el. Kihallgatása eddig nem vezetett eredményre. A férfit pénteken előzetes letartóztatásba helyezték.