Medgyessy győzelme esetén változtatna az ÁPV Rt. és az MFB vezetésén

Az MSZP választási győzelme esetén változás szükséges néhány fontos állami hivatal, többek között az ÁPV Rt. és a Magyar Fejlesztési Bank vezetésében - mondta Medgyessy Péter kormányfőjelölt az ATV-ben.

Medgyessy Péter szocialista miniszterelnök-jelölt szerint az MSZP választási győzelme esetén nem lesz boszorkányüldözés, nem kell lecserélni a telefonkönyveket. Ugyanakkor változtatás szükséges néhány fontos állami hivatal, többek között az ÁPV Rt. és a Magyar Fejlesztési Bank vezetésében.

Az ellenzéki politikus erről az ATV-ben beszélt szombaton délelőtt. Medgyessy Péter úgy fogalmazott: a kormányváltás után nincs olyan szándékuk, hogy keressék a hibákat, a társadalom viszont igényt tart arra, hogy a törvénytelenségeket kivizsgálja az igazságszolgáltatás.

Kérdésre válaszolva Kövér László öngyilkossággal kapcsolatos nyilatkozatairól úgy vélekedett: ez minden jóérzésű embert felháborít, politikai hovatartozástól függetlenül. Hozzátette: nincs olyan szövegkörnyezet, amelyben az elhangzottak elfogadhatók.

Medgyessy Péter arra a felvetésre reagálva, miszerint elmenne-e április 5-én vitatkozni Orbán Viktorral a Közgázra, ha előtte a miniszterelnök részt venne a szocialisták által javasolt április 3-i Béke Szállóba tervezett szópárbajon, azt válaszolta: "ez nem automatikus, de miért ne mennék el, hiszen 3-án meg tudnánk egyezni abban, hogy 5-én folytatjuk-e vagy sem".