Közlekedés - kedd

Tömegközlekedés

Mától CORA-busz néven új, közvetlen autóbuszjárat közlekedik a Kosztolányi Dezső térről a törökbálinti CORA áruházhoz. A Kosztolányi Dezső térről induló járat megáll a Bocskai úti megállónál, majd megállás nélkül halad Törökbálintra. A CORA-busz hétköznap 9.00-20.00 óráig, hétvégén 19.00 óráig jár, minden Budapesten érvényes BKV-jeggyel és bérlettel igénybe vehető.

A XVI. kerületben a Mátyás király utcában csatornát építenek, ezért a 44gyors, a 144-es, a 192-es, valamint a 144É autóbuszok a Rákosi út-Párta utca-Csömöri út módosított útvonalon viszik az utasokat.

Forgalomkorlátozások

BUDÁN:

A Bécsi úton folytatják a közműépítést, ezért a Bojtár utcánál útszűkületen kell áthajtani. Mától a Pomázi útnál lezárják a befelé vezető sávokat. A másik oldalon irányonként csak 1-1 sávban haladhat a forgalom, igen nagy torlódás várható!

Elkezdődnek a Bartók Béla úti felújítás előkészületi munkái, ezért mától a Szent Gellért tér előtt a rakparton egy szakaszon a villamossínekre terelik a Bartók Béla út felé tartó forgalmat.

A II. kerületben a Törökvész úton a Pusztaszeri út után felfelé a fél útpályát lezárták, át kell térni a szembejövők oldalára.

A XI., Galvani utcában a Fehérvári út után jelentősen leszűkül az útpálya a Szerémi út felé.

PESTEN:

A Váci úton a Szekszárdi utcánál rongálás miatt sötétek a jelzőlámpák.

Újpesten a Baross utcában tart az útépítés, ezért a Fóti úttól a Semmelweis utca felé csak egy irányban lehet közlekedni. A munkák miatt a 30-as, a 47-es és a 147-es autóbuszok módosított útvonalon közlekednek.

A közelben a Fóti úton az Attila utcánál egy hosszabb szakaszon váltakozó irányú a forgalom, melyet jelzőlámpa szabályoz.

A Belvárosban a Piarista közön továbbra sem lehet áthajtani. Az Erzsébet híd az Irányi utca felől érhető el.

A VI. kerületben a Rippl Rónai utcát a Podmaniczky utcától egy szakaszon teljes szélességében lezárták, de a kórház bejáratához biztosítják az eljutást.

Kőbányán a Kada utcát a Maglódi út és a Sörgyár utca között csatorna-felújítás miatt lezárták, ezért a 85-ös gyors és a 95-ös autóbuszok mindkét irányban módosított útvonalon közlekednek. Az Újhegyi utat a Kozma utcától a Maglódi út felé egyirányúsították

Az Erzsébet hídon a külső sávot mindkét irányban lezárják ma 22.00 órától holnap reggel 5.00 óráig, mert a híd szerkezetéről eltávolítják a néhány napja kihelyezett installációt.