Mádl Ferenc választási felhívása

Mádl Ferenc köztársasági elnök szombaton választási felhívást tett közzé, amelyben a szavazáson való részvételre kéri a választókat.

"Tisztelt választópolgárok! Kedves Honfitársaim!

A negyedik szabad választás előtt állunk. Tiszta, becsületes és szabad választásra készülünk. Önökön, akik holnap választanak, Önökön a sor! Mindannyiunknak megvan a lehetősége ahhoz, hogy részt vegyünk az országgyűlési képviselő-választásokon és alkotmányos jogunkkal élve letegyük voksainkat. De ez az alkalom több, mint egyszerű lehetőség. Felelősség is. Sorsunk alakításának felelőssége. Ne bízzuk másra a döntést! Így a meghozott döntés  híven tükrözi majd a társadalom akaratát. Kifejezi véleményüket az ország jelenéről, jövőjéről és az útról, amelyen a következő négy évben járni akarunk.

Az elmúlt tizenkét év során messzire jutottunk. Sokat tettünk azért, hogy ez így legyen. Stabil, gyarapodó gazdaságot teremtettünk. Demokratikus jogrendünk, politikai intézményrendszerünk adott ehhez megfelelő alapot. Most már elég erősek vagyunk ahhoz, hogy az egyes ember, a családok személyes élete is kedvező irányt vegyen, s ha nem is máról holnapra meggazdagodva, de biztosan érezhessük a gyarapodást.

Mindezt együtt, közös munkával értük el. Olykor komoly lemondások árán, de szabadon. Mindannyiunk közös erőfeszítésének köszönhető, hogy gyarapodó és erősödő országban élhetünk. Az elmúlt tizenkét év arra is elegendő volt, hogy megismerjük a pártokat, tisztában legyünk a jövőről alkotott elképzeléseikkel, az értékekről, az életről, a világról alkotott nézeteikkel. Ezeket az ismereteket kell most számba vennünk. Saját életünk és az ország jövője iránt érzett felelősséggel kell mérlegre tennünk a cselekedeteket, döntéseket, a különböző programokat.

A választás célja és a nemzet érdeke, hogy stabil, a társadalom többségének bizalmát élvező kormány jöjjön létre. Olyan kormány, amelyik azon az úton jár tovább, amelyre tizenkét évvel ezelőtt közös akaratunk szerint léptünk. A kormány mindannyiunk kormánya lesz.

A magyar társadalom már sokszor bizonyította, hogy állampolgárai felnőtt, dönteni képes emberek, akik felelősséget éreznek az ország sorsának alakulásáért. Most eljött az ideje annak, hogy véleményt mondjanak. Egyenként, de mindannyiunkért. Mert minden szavazat döntő, és az Önök joga kitűzni az útjelzőket, meghatározni társadalmunk, országunk haladásának fő irányát. Az ország közakarata az egyes ember véleményéből áll össze egésszé.

Együtt kell kialakítanunk ezt az akaratot. Az Önök joga, hogy eldöntsék, milyen irányba folytassa útját a nemzet. Menjünk el szavazni, hogy ne nélkülünk dőljön el a következő négy év sorsa!"