Rálőtt a gázolni szándékozó motorra egy rendőr

Lőfegyverét használta egy rendőr hétfő délután a 36-os számú főút nyíregyháza-rókabokori elágazásánál, ahol egy őt elgázolni szándékozó motorkerékpáros járművének kerekére adott le célzott lövést.

A közlekedési rendőrjárőr igazoltatás szándékával akarta megállítani a motorkerékpárt, amelyen ketten ültek. Jelzésére az egyik férfi leugrott a járműről és elszaladt, míg a másik megpróbálta elgázolni a rendőrt. A járőr félreugrott a motor elől, és lőfegyverét előkapva a mellette elszáguldó motorkerékpár hátsó kerekét vette célba. A lövedék eltalálta a kereket, a motoros felborult, de nem sérült meg. A két férfit a rendőrök előállították a nyíregyházi kapitányságra. Eddig még nem sikerült tisztázni, hogy a motoros és utasa miért akart elmenekülni az igazoltatás elől.

Fülöp Gergely, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense hangsúlyozta, az első vizsgálat megállapítása szerint a fegyverhasználat jogos volt, de ennek ellenére az ügyben elrendelték az ügyészségi nyomozó hivatal eljárását.