Folytatódik az oktogoni lövöldöző pere

Kedden folytatódik az oktogoni gyorsétteremben 2000 nyarán lövöldöző Bódi Zsolt pere. A két halálos áldozatot és két életveszélyes sebesülést okozó lövöldözéssel vádolt férfi korábban beismerte bűnösségét. Az elmeszakértő megállapítása szerint a vádlott nem elmebeteg.

Április 23-án kedden folytatódik Bódi Zsolt büntetőpere, akit több emberen elkövetett emberöléssel és lőfegyverrel való visszaéléssel vádolnak. Az oktogoni gyorsétteremben történt lövöldözésben két ember életét vesztette 2000 július 4-én.

A per októberben kezdődött a vádlott meghallgatásával, aki megbánta tettét, és beismerte bűnösségét a két halálos áldozatot és két életveszélyes sebesülést okozó lövöldözésben. A személyiségzavaros vádlott állította: egy belső hang késztetésére lövöldözött. Közölte: tudta, hogy mit cselekszik, de nem tudta, hogy miért teszi. A lövöldözés óta előzetesben lévő 26 éves Bódi Zsolt elmondta, hogy sosem volt bűntetve, korábban nem bántott senkit.

Bódiról az elmeszakértő megállapította, hogy nem elmebeteg, kényszergyógykezelésre nem szorul. Ügyvédje, Gál Péter korábban azt mondta az [origo]-nak, hogy szerinte minimum tízéves börtönbüntetést fog kapni védence. A bíróság ugyanakkor közölte: a vád szerinti gyilkosságok minősítése lehet aljas indokból elkövetett emberölés is, mivel a gyilkosságok öncélúak voltak, ez esetben pedig lehetőség van akár a tényleges életfogytiglani szabadságvesztés kiszabására is.

Korábban:

Szócsata az oktogoni lövöldöző és áldozata között

Belső hang befolyásolta az oktogoni lövöldözőt

Fórum:

Tényleg nem bolond az oktogoni lövöldöző?