Orbán Viktor miniszterelnök a Fidesz választási központjában megtartott beszédében elismerte az MSZP választási győzelmét, és közölte, hogy telefonon személyesen gratulált Medgyessy Péternek, a szocialisták miniszterelnök-jelöltjének. A kormányfő arra kérte az őt hangos tapsviharral fogadó Fidesz-szimpatizánsokat, hogy hangoskodás helyet csenddel ismerjék el az eredményt.

Orbán Viktor miniszterelnök a Fidesz választási központjában megtartott beszédében elismerte az MSZP választási győzelmét, "kicsiny többség úgy döntött, hogy a szocialista világ irányába billenti ki a mérleget" - mondta Orbán Viktor. A tömeg hangos tapsviharral fogadta Orbánt, "szeretünk Viktor!" bekiabálások hallatszottak. A kormányfő azt kérte a tömegtől, hogy hangoskodás helyet csenddel ismerjék el az eredményt. "Csatát vesztettünk, a kormányzás eszközét kiütötték a kezünkből, de a célok megmaradtak" - mondta a kormányfő, aki méltatta az elmúlt négy év eredményeit. Orbán Viktor köszönetet mondott a kisgazdáknak, a magyar gazdáknak, akik majdnem megfordították az első forduló eredményét. "Kicsit még mindig kevesen voltunk, még mindig nem elegen" - mondta a kormányfő. A történetnek ennek ellenére nincs vége - tette hozzá Orbán. "A magyarok jövője a 15 milliós magyar nemzetben van, nem úgy, ahogy a másik helyen mondták. Vesztettünk egy csatát, de az ügy jól áll" - közölte Orbán Viktor, aki külön köszönetet mondott a fiataloknak.

"Miért történt így?" - tette fel a kérdést Orbán Viktor miniszterelnök, amire azt a választ adta, hogy szerinte a vereségnek is van egy magasabb értelme, de ez ma még nem világos. "Akiben van hit, remény, szeretet, annak a nehézség is javára válik. Csak a hitét vesztett embert lehet legyőzni" - mondta Orbán Viktor. "Ellenzékben is a polgárok érdekeit fogjuk képviselni" - tette hozzá a miniszterelnök.

"Ha becsukódik egy ablak, valahol kinyílik egy ajtó" - ezzel - illetve a szokásos "Hajrá Magyarország, hajrá magyarok!" felkiáltással - zárta beszédét Orbán Viktor.

Orbán beszéde után a Millenáris Parkban összegyűlt tömeg elénekelte a Himnuszt, a Kossuth-nótát, a Székely-himnuszt, és a Szózatot. Több fiatal lány sírva fakadt a Fidesz veresége miatt, de összességében nem jellemző a teljes elkeseredés - jelentette az [origo] helyszíni tudósítója.

A Millenáris Parkban összegyűlt tömeg Orbán beszéde alatt azt követelte, hogy a Fidesz és az MDF egy frakciót alakítson, azt kiabálták, hogy "Együtt!". Amikor a kivetítőkön Medgyessy Péter jelent meg, a tömeg azt skandálta, hogy "nem, nem soha!" és "hazudtatok eleget!".