Fegyverarzenál egy Szeged melletti lakásban

Fegyvereket, lőszert és kábítószert foglalt le a rendőrség három kisteleki lakásban, a gyanúsítottak az elsődleges adatok szerint súlyos bűncselekményre készültek.

A rendőrség néhány napja kapott információt arról, hogy három kisteleki férfi fegyvert tart a lakásában - számolt be Kumbor Tibor, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozó osztályának vezetője. A nyomozók hétfőn hajnalban rajtaütéssel házkutatást tartottak a nevezetteknél. Lefoglaltak a többi között egy, a határőrségnél használatos géppisztolyt, egy hangtompítós, látcsöves kispuskát, forgópisztolyokat, füstgránátot, lőszert és mintegy fél kilogramm marihuánát. Az egyik lakásban egy úgynevezett börtönfegyvert is találtak, amely úgy néz ki, mint egy golyóstoll, és kispuskához való lőszer kilövésére alkalmas.

A három férfi - mindhárman vállalkozók - vallomásai alapján a rendőrség azt feltételezi, hogy a fegyverekkel súlyos bűncselekmény elkövetésére készültek. A vizsgálat eddigi adatai szerint több tíz millió forintot adtak kölcsön, emiatt pénz nélkül maradtak, s a fegyverek segítségével pénzhez akartak jutni. A rendőrség valószínűsíti, hogy kábítószer-kereskedéssel is foglalkoztak. A gyanúsítottakat őrizetbe veszi a rendőrség, majd kezdeményezni fogja előzetes letartóztatásukat.