Gázrobbanás a XIV. kerületben

Súlyos sérülésekkel szállították kórházba azt a személyt, aki valószínűleg öngyilkos akart lenni, amikor gázpalackokkal felrobbantotta lakását. A XIV. kerületi 22 lakásos ház földszintje teljesen lakhatatlanná vált, az emeletieket statikai vizsgálatnak kell alávetni. A ház lakói átmenetileg tető nélkül maradtak.

Fotó: Havaria Press
Gázrobbanás történ vasárnap éjszaka Budapesten az Ilosvai Selymes Péter utca egyik társasházában. Az egyik lakó, feltehetően öngyilkossági szándékkal, gázpalackokkal robbantotta fel földszinti lakását. A detonáció következtében a 22 lakásos társasház, földszintjén 5 lakás teljesen lakhatatlanná vált. A bérház több közfala kidőlt.

A robbanás előidézőjét súlyos, életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba, négyen könnyebb sérülést szenvedtek.

A megrongálódott házból valamennyi lakónak ki kellett költöznie. Hét lakásból nyolc lakót a Fővárosi Polgári Védelmi Igazgatóság Ferihegy utcai raktárbázisán helyeztek el. A többi lakót ismerősök, rokonok fogadták be.

A sérülések hatását, az épület műszaki állapotát statikusok vizsgálják meg a délelőtt folyamán. Ekkor tisztázódik a megrongálódott épület helyreállításának lehetősége, illetve az, hogy az életveszély megszűntével várhatóan mikor térhetnek vissza az átmenetileg elköltöztetett lakók.

A hétfőre virradó éjszaka történt robbanáshoz kivonult tűzoltók egy felrobbant propán-bután gázpalackot, és további négy másik gázpalackot hoztak ki a házból.