Halált okozó testi sértéssel gyanúsítják G. Jánost a Simon-ügyben

Halált okozó testi sértés bűntettével gyanúsítják Simon Tibor bántalmazása ügyében G. Jánost, aki hétfőn önként jelentkezett a Fővárosi Főügyészségen. Sándor László, a gyanúsított ügyvédje szerint védencét őrizetbe vették, s a bíróság három napon belül hozhat döntést arról, előzetes letartóztatásba helyezi-e.

Az ügyvéd tájékoztatása szerint G. János meghallgatása délután négy óra körül kezdődőtt, és több mint két órán át tartott. Mint mondta: védencét igen megviselték a Lövőház utcában történtek, az eset óta nagyon rossz idegállapotban van, a nyomozóhatóság azonban rendkívül korrekt módon járt el kihallgatása során.

Több lap információja szerint G. Jánosról az eddigi vallomások alapján azt feltételezik, hogy április 21-én a fővárosi Café Allure bár előtt ő mérte a végzetes ütést Simon Tibor egykori focistára, a Matáv-Sopron vezetőedzőjére. Simon Tibort koponyatörésekkel és agysérülésekkel szállították a Szent János Kórházba, ahol az orvosok két és fél napig küzdöttek az életéért, de múlt kedden belehalt sérüléseibe.

Az ügyben jelenleg három gyanúsított van. Az öttagú társaságban volt egy olyan személy, akinek szerepét egyelőre nem tudták azonosítani, elképzelhető, hogy ő csitította a társaságot - közölte Borbély Zoltán a Fővárosi Főügyészség szóvivője hétfőn este.

korábban:

Jelentkezett a Simon-ügy fő gyanúsítottja

Elfogták a Simon-ügyben keresett Viszkis-hasonmást

Május 7-én temetik Simon Tibort

Cikkek, fotók, videók Simon Tibor haláláról