Jelentkezett a Simon-ügy fő gyanúsítottja

Önként jelentkezett hétfőn kora délután a Fővárosi Főügyészségen G. János, akinek meghallgatása jelenleg is folyik a halálos bántalmazást szenvedett Simon Tibor ügyében. G. Jánosról az eddigi vallomások alapján azt feltételezik, hogy április 21-én a fővárosi Café Allure bár előtt ő mérte a végzetes ütést Simon Tiborra.

Borbély Zoltán, a Fővárosi Főügyészség szóvivője szerint G. János ügyvédje tanácsára, illetve a sajtóban megjelentek hatására jelentkezett a Fővárosi Főügyészségen. Közölte: G. János belföldön tartózkodott, és több szerv is körözte.

Több lap információja szerint G. Jánosról az eddigi vallomások alapján azt feltételezik, hogy április 21-én a fővárosi Café Allure bár előtt ő mérte a végzetes ütést Simon Tibor egykori focistára, a Matáv-Sopron vezetőedzőjére.

Simon Tibort koponyatörésekkel és agysérülésekkel szállították a Szent János Kórházba, ahol az orvosok két és fél napig küzdöttek az életéért, de múlt kedden belehalt sérüléseibe. A Készenléti Rendőrségen hétfőn volt az etikai tárgyalása annak törzsőrmesternek, akit a Budai Központi Kerületi Bíróság még szerdán előzetes letartóztatásba helyezett, egy biztonsági őrrel együtt, életveszélyt okozó testi sértés gyanújával, Simon Tibor bántalmazása miatt.

Magyar György, a gyanúsított rendőr ügyvédje elmondta, hogy a törzsőrmesteren kívül meghallgattak egy tanút is. Hozzátette: az etikai bizottság később küldi meg a döntéséről szóló határozatot. A Készenléti Rendőrség sajtóreferense azt közölte, hogy kedden adnak tájékoztatást az etikai tárgyalásról.

korábban:

Elfogták a Simon-ügyben keresett Viszkis-hasonmást

Május 7-én temetik Simon Tibort

Cikkek, fotók, videók Simon Tibor haláláról