Előzetesben a Simon verésével gyanúsított ál-Whiskys

A Budai Központi Kerületi Bíróság előzetes letartóztatásba helyezte G. Jánost, aki alaposan gyanúsítható azzal, hogy részt vett a Simon Tibort ért bántalmazásban. Így már három gyanúsított van előzetesben a Simon-ügyben. A férfi a hét elején önként jelentkezett a Fővárosi Főügyészségen, ahol elismerte: többször megütötte Simon Tibort.

G. Jánost társtettesként halált okozó testi sértés bűntettével gyanúsítják Simon Tibor bántalmazása ügyében. A főügyészség azt feltételezi, hogy G. János ütötte meg utoljára Simon Tibort, az FTC egykori játékosát, aki ezután elesett és beverte a fejét. Az előzetes letartóztatásba vétel indoka, hogy feltételezhető: G. János szabadlábon hagyása esetén meghiúsítaná az eljárás eredményes befejezését. A végzés ellen nem fellebbeztek, így az jogerős.

Sándor László védőügyvéd a csaknem egyórás tárgyalás után elmondta: védence azért jelentkezett a hatóságoknál, mert tisztázni akarja a történteket, mivel nem tartja gyilkosnak magát. A gyanúsított azt mondta, hogy rossz helyen volt rossz időben, mondta az ügyvéd, majd folytatta: az ügyészség szerint G. János ütése miatt - a földre esés következtében - szenvedte el Simon Tibor a halálhoz vezető koponyasérüléseit.

A védő közölte azt is, hogy G. János nem ismeri és korábban sem ismerte azt a két személyt, akit az ügyben eddig előzetes letartóztatásba helyezett a bíróság. G. János a meghallgatás során minden kérdésre válaszolt, és bűnösnek érzi magát abban, hogy kétszer megütötte Simont - mondta az ügyvéd az MTI-nek. A gyanúsított hétfőn délután ügyvédje tanácsára önként jelentkezett a Fővárosi Főügyészségen.

G. János a történtekről a Népszabadságnak adott interjújában azt mondta, Simon Tibor kezdte a verekedést. "Végigmért, aztán egyszerűen az arcomba köpött. Azonnal ütöttem" - mondta a most előzetesbe került férfi. A dulakodás után Simon az utcára menekült a biztonságiak elől, akik oda is követték. Néhány perccel később pedig G. János is kiért és újra ütött. "Amikor odaértem, állt és felém fordult, én pedig egyszer ököllel megütöttem, amitől elesett. Aztán még belerúgtam, de nem a fejébe, csak a fenekébe és nem is túl nagyot" - vallotta G. János. Arról, hogy ezután más bántalmazta-e még a Fradi egykori játékosát, ellentmondóak a vélemények.

Az ügyben jelenleg három gyanúsított van. Az öttagú társaságban volt egy olyan személy, akinek szerepét egyelőre nem tudták azonosítani, elképzelhető, hogy ő csitította a társaságot - közölte Borbély Zoltán, a Fővárosi Főügyészség szóvivője hétfőn este.

Ajánlat:

Cikkek, fotók, videók Simon Tibor haláláról

Korábban:

Perekre készül Simon családja

Halált okozó testi sértéssel gyanúsítják G. Jánost a Simon-ügyben