Évekig húzódhat Császár Előd pere

Elhalasztották a biztosítási csalással vádolt Császár Előd büntetőperének hétfői tárgyalását, mert az ügy harmadrendű vádlottja nem jelent meg a bíróságon. A törvények szerint, mivel legutóbb tavaly novemberben tartottak érdemi tárgyalást, újra kell kezdeni az egész bizonyítási eljárást, így évekig elhúzódhat a per.

Ismét elnapolták Császár Előd perét. Az ügy harmadrendű vádlottja, egy biztosítási ügynök sem hétfőn, sem március 22-én nem jelent meg a bíróságon, így egyik tárgyalást sem lehetett megtartani. Mivel legutóbb tavaly november 28-án tárgyalták érdemben az ügyet, a következő tárgyalás pedig augusztus 30-án lesz, újrakezdődik az egész bizonyítási eljárás. Ha ugyanis hat hónapnál hosszabb idő telik el két érdemi tárgyalási nap között, a törvények szerint újra kezdődik az eljárás.

A harmadrendű vádlott márciusban egészségügyi okok miatt nem tudott megjelennni a bíróság előtt, most azonban nem mentette ki magát, a szabályos idézés ellenére sem jelent meg.

Az énekes perében hétfőn egy írásszakértőt hallgatott volna meg a Fővárosi Bíróság. A szakértő feladata, hogy eldöntse: valóban annak a két ügynöknek az aláírása szerepel-e a vitatott biztosítási ajánlaton, akik tanúsították, hogy Császár náluk kötött a baleset előtt előszerződést.

A vádirat szerint biztosítási csalást követett el a popsztár. Az ügyészség szerint ugyanis nem rendelkezett kötelező gépjármű felelősség-biztosítással Császár Előd, amikor 1998. december 17-én halálos balesetet okozott. Nem tudott felmutatni biztosítási igazolást a tragédia után a helyszínen. Az ügyészség szerint azért nem, mert Császár aznap vette a kocsit, ami még nem az ő nevén volt és nem is volt biztosítva. A popsztár csak a baleset után kötött egy visszadátumozott előszerződést a Hungária Biztosítónál - áll a vádiratban.

Császár Előd ezt tagadja. Azt állítja ugyanis, hogy már a baleset előtt egy héttel, a gépkocsi vásárlásának napján előszerződést kötött a biztosítónál. A szerződésről szóló dokumentumok azonban csak 1998. december 21-én jutottak el a biztosítóhoz, emiatt vált gyanússá az ügy. A szerződést később elutasította a Hungária Biztosító, többek között azért, mert Császár korábban, egy másik autójára nem fizette a biztosítási díjat.

Az énekest korábban, egy másik büntetőperben jogerősen egy év hat hónap, három évre felfüggesztett fegyházbüntetésre ítélték, mert halálos közlekedési balesetet okozott.

Korábban:

Az írásszakértő vallomása dönthet Császár Előd ügyében