Papa mindent tagad

Hétfőn folytatódott Sándor István zárt ajtók mögött megtartott tárgyalása. A vesztegetéssel és hivatali visszaéléssel vádolt volt rendőrnyomozót eddig két tárgyalási napon közel tíz órán keresztül hallgatták ki. Papa minden vádpontban tagadta bűnösségét.

Zárt ajtók mögött folytatódott Sándor István 85 évre titkosított büntetőpere hétfőn a Fővárosi Bíróságon. A két rendbeli vesztegetéssel, egy rendbeli hivatali visszaéléssel és egy rendbeli hamis tanúzásra felbujtással vádolt volt rendőrtiszt minden vádpontot tagadott a bíróság előtt - mondta az [origo]-nak Hegedűs László, Sándor István ügyvédje.

Papa múlt hétfőn, a tárgyalás előtt közölte, hogy bízik a bíróság pártatlanságában, és abban, hogy "szétzúzzák ezt a vádat, mint a port". Ez egy nem létező, hamis tanúkra épített koholt vád - mondta akkor a volt tnyomozó, aki szerint "csöpög az ügy a törvénysértésektől". Az eddigi eljárás során az ügyészségi nyomozó hivatal, a Fővárosi Főügyészség és a legfőbb ügyész is jogsértően járt el, többek között megsértették az ártatlanság vélelmét - közölte korábban Sándor István.

Sándor István, a KBI Szervezett Bűnözés Elleni Főosztályának tisztjeként kábítószerügyekkel, olajügyekkel és robbantásos bűncselekmények felderítésével foglalkozott az 1990-es években. A rendőrségtől saját kérésére 1998 júliusában távozott.

Korábban:

Megkezdődött Papa pere

85 évig titkosak a Papa aktái